Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με άνοδο 0,6% στα 1.780 δολ. έκλεισε ο χρυσός – Στο +1,6% για την εβδομάδα

Με άνοδο 0,6% στα 1.780 δολ. έκλεισε ο χρυσός – Στο +1,6% για την εβδομάδα
Με άνοδο έκλεισε ο χρυσός
Με άνοδο της τάξεως του 0,3% έκλεισαν σήμερα 26/6 τα futures Αυγούστου 2020 για τον χρυσό, στα 1.780,3 δολάρια ανά ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο να ενισχύεται -στο +1,6% για την τρέχουσα- για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν δείχνει να επιβραδύνεται σημαντικά.
Την περασμένη Τρίτη, υπενθυμίζεται, ο χρυσός «σκαρφάλωσε» σε υψηλό 8 ετών.
Σε ό,τι αφορά στο ασήμι, τα futures Ιουλίου 2020 έκλεισαν στο +0,8% και τα 18,04 δολάρια ανά ουγγιά, στο +1,1% για το σύνολο της εβδομάδας.
Ο χρυσός δεν αντέδρασε ιδιαίτερα σήμερα από τα αποθαρρυντικά στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ, επισημαίνεται.
Να σημειωθεί ότι ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ (ICE US Dollar Index) έκλεισε χαμηλότερα για το σύνολο της εβδομάδας, δίνοντας έτσι μικρή ώθηση στον χρυσό.
«Ο χρυσός τα πήγαινε καλά από την αποστροφή ρίσκου, μέχρι να επιστρέψει το δολάριο στην εύνοια, έως ότου ανοίξει η Wall Street», ανέφερε ο αναλυτής της ONADA, Craig Erlam, διευκρινίζοντας ότι «τώρα το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται ξανά στο κόκκινο, μόλις με το που είχε ξεκινήσει τη φιλόδοξη πορεία του προς τα 1.800 δολάρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης