Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπ.ΥΠΕΞ): Εξαιρετική κλιμάκωση εάν η Τουρκία μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία

Βαρβιτσιώτης (αναπ.ΥΠΕΞ): Εξαιρετική κλιμάκωση εάν η Τουρκία μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία
Αν ληφθεί και υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση θα στείλει το μήνυμα ότι η Τουρκία εγκαταλείπει μια πορεία προσέγγισης με τις δυτικές αξίες είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Τη θέση ότι τυχόν απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί θα αποτελέσει εξαιρετική κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουοργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης.
«Εάν τελικά ληφθεί και υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση θα στείλει το μήνυμα ότι η Τουρκία γυρνά σε μια μουσουλμανική και ισλαμική πορεία, εγκαταλείποντας μια πορεία προσέγγισης στις δυτικές αξίες και την πολυπολιτισμική κοινωνία 100 και πλέον χρόνων» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε  και στις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από τις ΗΠΑ, ορθόδοξες χώρες αλλά και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
«Η εν λόγω απόφαση έχει μεγάλο ρίσκο και όντως μπορεί να οδηγήσει σε διχασμό, με εκατομμύρια Χριστιανούς να αντιτάσσονται στο Ισλάμ.
Για την Ελλάδα θα σημάνει ότι υπάρχει μια εξαιρετική κλιμάκωση στις μεταξύ μας σχέσεις και σε επίπεδο συμβολισμών», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, υποστηρίζοντας ότι έθεσε το θέμα την περασμένη Παρασκευή στον εκπρόσωπο της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης