Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η στήριξη της εργασίας το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση - Μάχη για να μη μπουν λουκέτα στην αγορά

Η στήριξη της εργασίας το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση - Μάχη για να μη μπουν λουκέτα στην αγορά
Η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η στήριξη της εργασίας δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία στο κυβερνητικό επιτελείο ενώ προσθέτουν πως βασικός στόχος είναι «να παραμείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις και να μπουν όσο το δυνατόν λιγότερα λουκέτα στην αγορά».
Και ο εν λόγω στόχος μπορεί να επιτευχθεί τόσο με τα μέτρα για την απευθείας στήριξη της εργασίας όσο και με τα διαφορά εργαλεία παροχής ρευστότητας.
Η κυβέρνηση, όπως ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, εκτός από τα μέτρα που έχει ήδη λάβει μελετά και θα θέσει σύντομα σε εφαρμογή ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Είναι ένα πρόγραμμα, όπως εξηγούν κυβερνητικό παράγοντες με το οποίο θα επιδοτούνται ασφαλιστικές μια εργοδοτικές εισφορές σε επιτηρήσεις που θα αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην απολύουν αλλά και να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, περισσότερες δηλαδή από αυτές που είχαν στο τέλος του 2019.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται επίσης και τα μέτρα ύψους 3,5 δισεκ. ευρώ που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή από τον Κυριάκος Μητσοτάκη στη Βουλή.
Από την πρώτη στιγμή άλλωστε, που ξέσπασε η πανδημία, η κυβέρνηση μαζί με τη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, «δίνει αγώνα για να προστατευτούν και οι θέσεις εργασίας, το εισόδημα των νοικοκυριών και η ρευστότητα των επιχειρήσεων».
Ενώ κατά τη διάρκεια της κρίσης,η μισθοδοσία σχεδόν στο σύνολο των απασχολούμενων της χώρας καλύφθηκε από το κράτος και το σχετικό επίδομα θα εξακολουθεί να καταβάλεται στους εργαζόμενους των τομέων που πλήττονται, όπως ο. Τουρισμός, η εστίαση και οι μεταφορές.
Στο πλαίσιο αυτό, συνολικά, μαζί με τα κεφαλαία για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν κινητοποιηθεί πόροι 24 δις. ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση προετοιμάζονται τα σχέδια για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων ύψους 60 δισεκ. ευρώ - 32 δισεκ. από το νέο Ταμείο Ανάκαμψης και ακόμη σχεδόν 28 δις. από τον κοινοτικό προϋπολογισμό- που ευελπιστεί η Αθήνα ότι θα αποφασιστούν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πιθανότατα τότε θα ανοίξει ο δρόμος και για τις διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που σ εδράζουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης