Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gallup: Στο 41% η δημοφιλία του Trump, το 82% των Αμερικανών αποδοκιμάζει το Κογκρέσο

Gallup: Στο 41% η δημοφιλία του Trump, το 82% των Αμερικανών αποδοκιμάζει το Κογκρέσο

Το 41% των Αμερικανών αποδέχεται την πολιτική Trump
Σταθερή η δημοφιλία του Trump στο 41%, ενώ το 82% των Αμερικανών αποδοκιμάζει το Κογκρέσο, σύμφωνα με τη έρευνα της εταιρείας Gallup,
Αφού έφτασε τα υψηλότερα επίπεδα 20 ετών τον Απρίλιο και τον Μάιο, η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στο Κογκρέσο συνέχισε να διολισθαίνει, στο 18%.
Η τελευταία φορά που η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στο κορυφαίο πολιτικό όργανο άγγιξε τόσο χαμηλά επίπεδα (κάτω από 20%) ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019.
Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Gallup, η οποία διεξήχθη στη 1 και στις 2 Ιουλίου, ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού είχαν αυξητική τροχιά και το Κογκρέσο εργαζόταν για την προετοιμασία ενός νέου πακέτου στήριξης.
Δραματικά μειώθηκε η δημοφιλία των Δημοκρατικών μειώθηκε στο 20%, από 39%.
Την ίδια στιγμή, η δημοφιλία των Ρεπουμπλικανών μειώθηκε από 24% σε 14%.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές χαίρουν της εμπιστοσύνης του 21% των πολιτών, από 32%.

Σταθερή η αποδοχή του Trump

Παρότι οι Αμερικανοί δεν είναι ικανοποιημένοι από το Κογκρέσο, η δημοφιλία του Προέδρου Donald Trump παρέμεινε σταθερή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, κοντά στο 40%.
Ωστόσο, το τρέχον ποσοστό του 41% παραμένει πολύ χαμηλότερο από το 49% στις αρχές του 2020, όταν η οικονομία ήταν σε καλή κατάσταση.
Πάντως, με τις προεδρικές εκλογές σε περίπου τρεις μήνες, τα ποσοστά ικανοποίησης του προέδρου βρίσκονται σε επικίνδυνη περιοχή από ιστορική άποψη και ο χρόνος για να επιστρέψει στα προ-πανδημικά υψηλά του τελειώνει.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης