Φραγκογιάννης (υφ.Εξωτερικών): Βομβαρδισμένο τοπίο η Βηρυτός – Θα κάνουμε ότι μπορούμε για το Λίβανο

Φραγκογιάννης (υφ.Εξωτερικών): Βομβαρδισμένο τοπίο η Βηρυτός – Θα κάνουμε ότι μπορούμε για το Λίβανο
Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο είπε ο κ.Φραγκογιάννης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επαναπατρισμού Ελλήνων
Για βομβαρδισμένο τοπίο έκανε λόγο ο υφυπουργό Εξωτερικών, Κ. Φραγκογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στη Βηρυτό ως επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΜΑΚ που θα συμβάλλει στο έργο του εντοπισμού επιζώντων στα ερείπια των κτηρίων.
«Εμείς σαν Πολιτεία κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον Λίβανο.
Η Βηρυτός είναι ένα βομβαρδισμένο τοπίο, η εικόνα είναι καταστροφική» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Φραγκογιάννης, ο οποίος είχε συναντήσεις τόσο με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Αμύνης Zeina Adra Akar, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών Charbel Wehbi.
Σχετικά με τους Έλληνες της Βηρυτού ο κ. Φραγκογιάννης είπε ότι σύμφωνα με τις διπλωματικές μας αρχές μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε τραυματίες εκ των οποίων οι δύο είναι σοβαρά, ενώ μία γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της.
«Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο» τόνισε ο κ.Φραγκογιάννης, ερωτηθείς αν τίθεται θέμα επαναπατρισμού των Ελλήνων.
Η ελληνική αποστολή βοηθείας με τους 13 διασώστες, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, ήταν η πρώτη που έφθασε στη Βηρυτό με στρατιωτικό αεροπλάνο C130.
«Θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια, είναι δραματική η κατάσταση, ζητάνε ιατρικό εξοπλισμό, νοσοκομειακή φροντίδα και βοήθεια από την ΕΕ.
Άρα θα χρειαστεί να συνδράμουμε όλοι και να στηρίξουμε την άποψη ότι η Ελλάδα παραμένει να είναι ο μεγάλος πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο κ.Φραγκογιάννης, ο οποίος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην πόλη περιέγραψε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε στις πολιτικές του συναντήσεις τέσσερα από τα νοσοκομεία είναι κατεστραμμένα, ενώ αυτά που λειτουργούν δεν μπορούν να αντέξουν τον τεράστιο όγκο των τραυματιών.
«Είναι δύσκολα τα πράγματα.
Πρέπει να σταθούμε δίπλα στο Λίβανο για να μην έχουμε καταστάσεις που θα μπορούσαν να είναι ανεξέλεγκτες στην περιοχή» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS