Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Πέθανε στη φυλακή του Καΐρου ο ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων Essam el-Erian

tags :
Αίγυπτος: Πέθανε στη φυλακή του Καΐρου ο ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων Essam el-Erian
Πέθανε στη φυλακή του Καΐρου, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο, ο ηγέτης της οργάνωσης Αδελφοί Μουσουλμάνοι
Πέθανε στη φυλακή του Καΐρου, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο, ο ηγέτης της οργάνωσης Αδελφοί Μουσουλμάνοι, Essam el-Erian, σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.
Ο Erian, 66 ετών, είχε υπηρετήσει ως αναπληρωτής ηγέτης του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης της Αδελφότητας.
Κρατούνταν στη φυλακή Tora του Καΐρου, μαζί με άλλα ανώτερα πρόσωπα της Αδελφότητας, έχοντας καταδικαστεί για πληθώρα εγκλημάτων τα οποία σχετίζονται με την αναταραχή που ακολούθησε την εξέγερση της Αιγύπτου το 2011.
Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο του 2019, ο Mohamed Mursi, πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου και ηγετική μορφή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο οποίος εξελέγη το 2012 και εξέπεσε από το αξίωμά του τον επόμενο χρόνο, κατόπιν ενεργειών του τότε επικεφαλής του στρατού και σημερινού πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah al-Sisi, πέθανε κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο δικαστήριο της φυλακής Tora.
Ο εισαγγελέας της Αιγύπτου δεν έκανε κανένα σχόλιο.
Οι συγγενείς άλλων υψηλού προφίλ ισλαμιστών κρατουμένων στην Tora έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις συνθήκες κράτησης.

Μουσουλμανική Αδελφότητα

Η Κοινωνία των Αδελφών Μουσουλμάνων είναι μια διακρατική οργάνωση ισλαμιστών που ιδρύθηκε στην Αίγυπτο το 1928 από τον μουσουλμάνο λόγιο και δάσκαλο Χασάν αλ-Μπάννα.
Το σύνθημα της Αδελφότητας είναι παραδοσιακά «Πιστοί αλλά Αδελφοί». Αυτό το σύνθημα επεκτάθηκε σε πέντε μέρη: «Ο Αλλάχ είναι ο στόχος μας, Το Κοράνι είναι το Σύνταγμα, Ο Προφήτης είναι ο ηγέτης μας, Τζιχάντ είναι ο δρόμος μας, Θάνατος για χάρη του Αλλάχ είναι η επιθυμία μας».
Ξεκίνησε ως ένα Πανισλαμικό, θρησκευτικό και κοινωνικό κίνημα. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είχε κατ' εκτίμηση δύο εκατομμύρια μέλη στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η τεράστια επιρροή της ήταν σαφής, με περισσότερα από 2.000 παραρτήματα σε όλη τη χώρα και 2.000 κοινωνίες για «φιλανθρωπικούς» σκοπούς και κοινωνικές υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης