Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ: Δεκατέσσερις υγειονομικοί θετικοί στον κορωνοϊό - Κλειστό μέχρι και τις 21 Αυγούστου

tags :
Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ: Δεκατέσσερις υγειονομικοί θετικοί στον κορωνοϊό - Κλειστό μέχρι και τις 21 Αυγούστου
Οι δεκατέσσερις υγειονομικοί θα τεθούν σε καραντίνα στα σπίτια τους και το Νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι και τις 21 Αυγούστου
Δεκατέσσερα θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.
Μιλώντας στο GRTimes, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης επιβεβαιώνει την ύπαρξη 7 κρουσμάτων σε υγειονομικούς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στην κλινική των κρουσμάτων για COVID-19, ωστόσο όπως αναφέρει ακόμα διερευνάται πόσοι από αυτούς δούλευαν ή επέστρεψαν από διακοπές.
Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, οι 14 υγειονομικοί θα τεθούν σε καραντίνα στα σπίτια τους ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.
Λόγω της εμφάνισης των 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, μέχρι και τις 21/8 το Νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης.
Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.
Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.
 
Θετικός στον κορωνοϊό ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίας.
Ειδικότερα, πριν επιστρέψει στην εργασία του από τις θερινές διακοπές του, υπεβλήθη σε τεστ για τον κορωνοϊό.
Αν και δεν είχε κανένα σύμπτωμα, το αποτέλεσμα του τεστ ήταν θετικό.
Ως εκ τούτου ο Διοικητής θα απουσιάσει από τα καθήκοντά του για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται σε κατ' οίκον νοσηλεία.
Τα καθήκοντά του θα εκτελεί ο Αναπληρωτής Διοικητής του Διασυνδεόμενου Νοσοκομείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης