Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Νευρικότητα και απώλειες περιμένουν οι αναλυτές μετά το χθεσινό sell off στη Wall Street

tags :
ΧΑ: Νευρικότητα και απώλειες περιμένουν οι αναλυτές μετά το χθεσινό sell off στη Wall Street
Η αδυναμία του Γ.Δ. να ξεπεράσει τις 650 μονάδες αναμένεται να φέρει υποχώρηση και προσέγγιση των στηρίξεων – Η συσσώρευση συνεχίζεται 
Με τις αγορές του εξωτερικού να καταγράφουν χθες μεγάλες απώλειες, αφού βέβαια πριν είχαν ξεπεράσει τα επίπεδα προ του ξεσπάσματος της πανδημίας και με το ΧΑ να δείχνει αδύναμο και να μη μπορεί να ξεπεράσει τις 650 μονάδες, οι αναλυτές περιμένουν για τη σημερινή συνεδρίαση απώλειες.
Το διεθνές κλίμα θα επηρεάσει την πορεία των μετοχών ενώ κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων.
Η ΔΕΗ θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά και την ανοδική αναθεώρηση της εκτίμησης για τα EBITDA στα επίπεδα των 850-900 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως οι αναλυτές περίμεναν ανοδική αναθεώρηση μετά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, αλλά αυτή ήρθε χθες με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.
Σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή οι μετοχές της AS Company (απόδοση 3,47%).

Euroxx
Περιμένουμε πως οι διεθνείς τάσεις θα φέρουν πίεση ενώ οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν.

Eurobank Equities
Περιμένουμε νευρικότητα στη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι διεθνείς αγορές αναζητούν κατεύθυνση μετά το χθεσινό sell off στις ΗΠΑ.

Beta
Η διόρθωση χθες στις ξένες αγορές αναμένεται να επηρεάσει σήμερα την εγχώρια αγορά παρά τα θετικά εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα.
Η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων συρρίκνωση του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο θα επηρεάσει αρνητικά τη θετική πορεία των ομολόγων.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα εστιαστεί σε συγκεκριμένες εταιρείες, όπως η ΔΕΗ, με ισχυρή απόδοση στο πρώτο εξάμηνο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης