Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Βρισκόμαστε σε επαφή με την Τουρκία για τις εξελίξεις στο Nagorno-Karabakh

tags :
Κρεμλίνο: Βρισκόμαστε σε επαφή με την Τουρκία για τις εξελίξεις στο Nagorno-Karabakh
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Ρώσους και Αζέρους ομολόγους του την Κυριακή
Η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την κατάσταση στο κατεχόμενο από την Αρμενία, Nagorno-Karabakh, δήλωσε το Κρεμλίνο τη Δευτέρα.
Προτρέποντας το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία να σταματήσουν κάθε στρατιωτική δραστηριότητα που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τις εντάσεις στην επικράτεια, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι οι μάχες προκαλούν σοβαρές ανησυχίες στη Μόσχα.
Συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση και ότι η σύγκρουση έπρεπε να επιλυθεί μέσω διπλωματίας.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Ρώσους και Αζέρους ομολόγους του την Κυριακή για την κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Η Μόσχα διαθέτει σημαντική στρατιωτική παρουσία στην Αρμενία, συμπεριλαμβανομένης της βάσης χερσαίων δυνάμεων κοντά στη βορειοδυτική πόλη Gyumri και της αεροπορικής δύναμης που αναπτύσσει κοντά στην πρωτεύουσα, Ερεβάν.
Η Τουρκία έχει συνταχθεί με το Μπακού και προειδοποίησε το Ερεβάν να σταματήσει αμέσως την εχθρότητα προς το Αζερμπαϊτζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης