Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νοσοκομείο ο Trump λόγω κορωνοΐού, η θεραπεία που λαμβάνει και η κατάστασή του - Εστία υπερμετάδοσης ο Λευκός Οίκος - Μεγάλες ανατροπές στις εκλογές 3/11

Σε νοσοκομείο ο Trump λόγω κορωνοΐού, η θεραπεία που λαμβάνει και η κατάστασή του - Εστία υπερμετάδοσης ο Λευκός Οίκος - Μεγάλες ανατροπές στις εκλογές 3/11
Σε καλή κατάσταση και απύρετος ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς - Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες, αναφέρει ανώνυμη πηγή
( συνεχές upd) Στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed νοσηλεύεται ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον Covid -19, μία εξέλιξη που προκαλεί αβεβαιότητα και προοιωνίζεται ανατροπές ακριβώς έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.
Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται σε «πολύ κατάσταση» και ήταν απύρετος το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ενημέρωση του γιατρού του Λευκού Οίκου Sean Conley στις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου (3/10/2020), ώρα Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον Conley που εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν χρειάστηκε συμπληρωματικό οξυγόνο και όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως θα το χρειαστεί.
Πάντως ο γιατρός του Λευκού Οίκου απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά πόσες ημέρες θα παραμείνει στο νοσοκομείο ο Trump.
«Επί του παρόντος» δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και δεν έχει δυσκολίες στην αναπνοή», σημείωσε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα λάβει πενθήμερη αγωγή με Remdesivir, διευκρίνισε ο γιατρός.
Το Remdesivir, ένα ενδοφλέβιο αντιιικό φάρμακο της Gilead, που έχει αποδειχθεί πως συντομεύει την παραμονή των ασθενών στο νοσοκομείο.
Σε πολύ κατάσταση βρίσκεται και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Melania Trump, η οποία δεν αναμένεται να χρειαστεί νοσηλεία.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως λίγα λεπτά αργότερα πηγή υπό το καθεστώς της ανωνυμίας ανέφερε, πως οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες για τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος απέχει πολύ από την ανάρρωσή του, δήλωση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ιατρικό ανακοινωθέν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμερικανός πρόεδρος έλαβε συμπληρωματικό οξυγόνο πριν μεταβεί στο νοσοκομείο.


Το ιατρικό ανακοινωθέν

Όπως είπαν οι γιατροί, ο Trump αισθάνεται ελαφρά κούραση, έχει ελαφρύ βήχα και μπούκωμα -χαρακτηριστικά συμπτώματα του κορωνοϊού- αλλά ανταποκρίνεται πολύ καλά στη θεραπεία.
Τόσο η καρδιακή, όσο και η νεφρική λειτουργία του είναι -πάντα σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς- καλή, ενώ για ακόμη 5 ημέρες θα παίρνει Remdesivir,
Ο Trump είναι απύρετος τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ όπως είπε ο Conley, «δεν του χορηγείται οξυγόνο από σήμερα το πρωί».
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση αν μέχρι το πρωί του είχε παρασχεθεί οξυγόνο, ο γιατρός του Λευκού Οίκου απάντησε ότι δεν του χορηγήθηκε οξυγόνο ούτε την Πέμπτη (1/10).
Διευκρίνισε πως ο Trump διαγνώστηκε θετικός στον κορvνοϊό το απόγευμα της Πέμπτης.
«Η καρδιά και η πίεσή του είναι καλές και είναι πολύ ενεργητικός.
Αλλά αποφασίσαμε να έρθει στο νοσοκομείο γιατί ο Donald Trump  είναι 74 ετών, άνδρας, λίγο υπέρβαρος και είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος αναφερόμενος στη Melania Trump, ο γιατρός του Λευκού Οίκου απάντησε πως η Πρώτη Κυρία είναι πολύ καλά και δεν έχει ενδείξεις που να οδηγούν στην απόφαση να νοσηλευτεί.

Image

Ανώνυμη πηγή: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

Κρίσιμες για την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου Donald Trump είναι οι επόμενες ώρες, σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος, την οποία επικαλείται το Reuters καθώς και άλλα μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Trump δεν βρίσκεται σε σαφή πορεία προς την ανάρρωση από τον Covid – 19 και ορισμένες από τις ζωτικές του λειτουργίες προκαλούν ανησυχία.
Η πηγή που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας είπε ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες όσον αφορά τη νοσηλεία του Trump.
Οι αναφορές αυτές για την πορεία της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του γιατρού του Λευκού Οίκου, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Η εισαγωγή Trump στο νοσοκομείο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβιβάστηκε στις 06:15 στο προεδρικό ελικόπτερο Marine One, τον οποίο τον μετέφερε στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Μέριλαντ.
«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την τεράστια υποστήριξη», δήλωσε ο Trump πρσθέτοντας:
«Πηγαίνω στο νοσοκομείο Walter Reed, νομίζω ότι είμαι πολύ καλά, αλλά θα φροντίσουμε να πάνε καλά τα πράγματα.
Η Πρώτη Κυρία είναι πολύ καλά. Σας ευχαριστώ πολύ, το εκτιμώ, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Σας ευχαριστώ».
Ο Trump θα νοσηλευτεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του σε ειδικό δωμάτιο στο νοσοκομείο για τις επόμενες μέρες ως προληπτικό μέτρο, δήλωσε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Kayleigh McEnany.
Oμάδα υποστηρικτών του Trump συγκεντρώθηκε  έξω από το νοσοκομείο αργά την Παρασκευή (2/10) κουνώντας σημαίες του Αμερικανού προέδρου.

Οι θετικοί στον Covid -19 από το περιβάλλον του Trump

Εν τω μεταξύ, ο Donald Trump Jr. ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ότι βγήκε αρνητικός στο τεστ για τον κορωνοιό.
Καθώς ο αριθμός αυτών που κόλλησαν κορωνοιό αυξάνεται (ο γερουσιαστής Thom Tillis ήταν θετικός), ο Τύπος είναι εξοργισμένος για τους τρεις δημοσιογράφους που βρίσκονταν στον Λευκό Οίκο και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό
Τρεις δημοσιογράφοι των οποίων η δουλειά είναι να καλύπτουν τον Λευκό Οίκο έχουν βγει θετικοί στον κορωνοιό και κανείς δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οφείλεται στην επιμονή των υπαλλήλων του Λευκού Οίκου να αγνούν τις βέλτιστες πρακτικές δημόσιας υγείας και, ως εκ τούτου, να μετατρέψουν τον Λευκό Οίκο σε έναν μη ασφαλή χώρο εργασίας για όλους.
Να σημειωθεί ότι έως τώρα θετικοί έχουν βγει σε κορωνοιό
1+2. President & Melania Trump

3. Bill Stepien, Trump campaign mgr

4. Hope Hicks

5. Kellyanne Conway

6. Sen. Ron Johnson

7. Sen. Mike Lee

8. Sen. Thom Tillis

9. Ronna McDaniel

10. Notre Dame Pres. Jenkins

11-13. Three WH reporters

14-24. Eleven staffers from Cleveland debate

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Bill Stepien  διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μια ακόμα περίπτωση μέλους του περιβάλλοντος του προέδρου που βρίσκεται θετικό στην Covid-19.
Η είδηση, την οποία αρχικά μετέδωσε το Politico και στη συνέχεια επιβεβαίωσε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, έγινε γνωστή λίγες ώρες αφού ο ίδιος ο πρόεδρος εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο έχοντας διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό. Ο Stepien ταξίδεψε προς και από το Κλίβελαντ με τον Trump για την τηλεμαχία που έγινε την Τρίτη, σύμφωνα με το Politico ενώ ήταν επίσης στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο.


Image

A photo with annotation from 9/26 Amy Coney Barrett announcement, with notes on who has tested positive for COVID-19 and their proximity to lawmakers and others.
Θετική και πρώην σύμβουλος του Trump


Θετική στον Covid -19 διαγνώστηκε και η Kellyanne Conway, πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος ήδη νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο, προσβεβλημένος από τον ιό.
«Τα συμπτώματά μου είναι ήπια (ελαφρύς βήχας) και αισθάνομαι καλά.
Έχω ξεκινήσει μια διαδικασία καραντίνας σε συνεννόηση με γιατρούς », είπε η Conway.


Ανατροπή στις Αμερικανικές εκλογές

Σε πλήρη ανατροπή των δεδομένων εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ οδηγεί η ασθένεια του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump από κορωνοϊό.
Η αβεβαιότητα βρίσκεται στα ύψη, καθώς η προεκλογική εκστρατεία είναι στον αέρα και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.
Πέραν των διαδικαστικών, κανείς δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο Donald Trump την ασθένεια, προκειμένου να επηρεάσει την έκβαση των εκλογών.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, ακόμη και αν η υγεία του προέδρου δεν επιδεινωθεί, το γεγονός ότι πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα, ανατρέπει πλήρως τους σχεδιασμούς.
Ακόμη και αν ο Trump βγει αρνητικός σε 14 ημέρες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε τρεις πολιτείες κλειδιά - Ουισκόνσιν, Φλόριντα και Αριζόνα - ούτε και στο επόμενο debate στις 15 Οκτωβρίου.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών J. Biden σε τεστ για τον κορωνοϊό, που έκανε λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του προέδρου Trump, τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.
«Ο Joe Biden και η σύζηγός του Δρ. Jill Biden υποβλήθηκαν σε δοκιμές PCR για το COVID-19 σήμερα 2/10 και το COVID-19 δεν εντοπίστηκε.
Το αναφέρω αυτό υπό την ιδιότητά μου ως γιατρός πρωτοβάθμιας φροντίδας του Biden», δήλωσε ο Δρ Kevin O'Connor.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Trump, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος Melania του θα μπoυν άμεσα στη διαδικασία καραντίνας και ανάρρωσης.
«Θα το ξεπεράσουμε αυτό μαζί» ανέφερε ο Trump.
Η εξέλιξη αυτή πραγματικά είναι συνταρακτική για την πολιτική ζωή στις ΗΠΑ δεδομένου ότι απομένουν μόλις 32 ημέρες από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ενώ παραμένει άγνωστο το χρονικό διάστημα που ο πρόεδρος Trump θα χρειαστεί να μείνει σε καραντίνα, μια και αυτό εξαρτάται από την πορεία της κατάστασης της υγείας του.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Trump δεν είναι ασυμπτωτικός -όπως αρχικά έχει διαρρεύσει- αλλά παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που ένας εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπος με έναν ιό που απειλεί την υγεία του και που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 208.000 Αμερικάνων.
Ο Trump, ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που κινδυνεύουν από τις σοβαρές επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός, μια εβδομάδα νωρίτερα, καλούσε τους Αμερικάνους να μην ανησυχούν για τον Covid 19 καθώς, όπως είπε, ο ιός δεν επηρεάζει σχεδόν κανένα, πέρα από τους ηλικιωμένους και εκείνους που αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης εγείρονται μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις προεδρικές εκλογές τη στιγμή που ο πρόεδρος Trump μπαίνει σε καραντίνα, οι προεκλογικές του συγκεντρώσεις αναβάλλονται ενώ στον αέρα είναι η διεξαγωγή του δεύτερου debate με τον Δημοκρατικό αντίπαλο του Joe Biden.
Μάλιστα ο Trump ήταν αυτός που ειρωνεύοταν τον Biden για το γεγονός ότι φορά μάσκες και ότι δεν πραγματοποιεί μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις, όπως κάνει ο ίδιος.

Ο Trump λαμβάνει πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων και αισθάνεται κόπωση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία για τον κορωνοϊό, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (02/10) ο γιατρός του Λευκού Οίκου.
«Ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο S. Konley, ο γιατρός του Αμερικανικού προέδρου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.
Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.
Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Konley.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Melania Trump έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».
Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

Είναι καλά στην υγεία του διαβεβαιώνουν οι γιατροί

Πάντως, οι γιατροί του Trump διαβεβαιώνουν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι καλά στην υγεία του.
Όπως ανέφερε o γιατρός του Λευκού Οίκου, Sean Conley, ο Trump θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της περιόδου της «ανάρρωσής» του και θα «συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του» κανονικά, εξ αποστάσεως.
«Και οι δύο είναι καλά αυτή τη στιγμή.
Σκοπεύουν να μείνουν στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης τους.
Ο Trump θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του χωρίς διακοπή, καθόσον ανακάμπτει» υποστήριξε ο Sean Conley, τη στιγμή πάντως που η αμερικανική προεδρία γνωστοποίησε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Trump στη Φλόριντα αποφασίστηκε να ακυρωθεί ενώ ανατροπές θα υπάρξουν και τις επόμενες ημέρες στο πρόγραμμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων του Trump.
Σημειώνεται πως ο Trump συμπεριλαμβάνεται στις ευπαθείς ομάδες καθώς είναι 74 ετών και θεωρείται παχύσαρκος ενώ παραμένει άγνωστο το κατά πόσο ασκείται ή τρέφεται υγιεινά.
Mετά τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Borris Johnson και τον πρόεδρο της Βραζιλίας Jair Bolsonaro, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είναι οι τρίτος ηγέτης που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Και οι τρεις ηγέτες έχουν δεχθεί κριτική για τον χειρισμό της πανδημίας που έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στις χώρες τους.
Σημειώνεται πως ο Trump είχε υποτιμήσει την επιδημία του κορωνοϊού και είχε αψηφήσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών σχετικά με την ανάγκη χρήσης μάσκας και τήρησης των αποστάσεων.
Πρόσφατα μάλιστα υποστήριξε πως τήρησε αυτή τη στάση προκειμένου να μην προκαλέσει πανικό στην αμερικανική κοινή γνώμη, ενώ διαμηνύει πως οι ΗΠΑ σύντομα θα ξεπεράσουν την επιδημία και θα προμηθευτούν εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τοποθετήσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις των ειδικών επιστημόνων.
 


CNN: Ίσως η πιο επικίνδυνη στιγμή που αντιμετώπισε ποτέ αμερικανική κυβέρνηση

Η ασθένεια του προέδρου έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την αναλύτρια εθνικής ασφάλειας του CΝΝ Samantha Vinograd να κάνει λόγο για «ενδεχομένως την πιο επικίνδυνη στιγμή που αντιμετώπισε ποτές κυβέρνση των ΗΠΑ.
«Σε αυτό το σημείο γνωρίζοντας ότι ο Πρόεδρος είναι άρρωστος και ότι η πανδημία επηρεάζει το προσωπικό στον Λευκό Οίκο, αυτή μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η κυβέρνηση των ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιος αναλαμβάνει την προεδρία αν αρρωστήσει ο Trump - Αρνητικός ο Pence - Το σενάριο με την Pelosi

Η είδηση - βόμβα ότι ο πρόεδρος Trump είναι θετικός στον κορωνοϊό, αλλάζει άρδην όχι μόνο τα δεδομένα για την τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις.
Εάν ο πρόεδρος Trump αρρωστήσει βαριά και δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα προεδρικά του καθήκοντα, τότε βάσει των όσων προβλέπονται, αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence.
Εάν και ο Pence δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα προεδρικά του καθήκοντα τότε η επόμενη στην ιεραρχία για να ασκήσει την προεδρία των ΗΠΑ είναι η επικεφαλής του Κογκρέσου, η προερχόμενη από τους Δημοκρατικούς και σφοδρή επικριτής του Trump, Nancy Pelosi.
Βέβαια το μεγάλο ερώτημα σε αυτήν την εξέλιξη είναι κατά πόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορεί να λειτουργήσει με την Pelosi να ασκεί την προεδρία των ΗΠΑ.
Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αργά σήμερα 2/10 το μεσημέρι, ο Mike Pence είναι αρνητικός στον ιό βάσει των τεστ, στα οποία υποβλήθηκε.

Να κάνει επειγόντως τεστ και ο Joe Biden

Και ενώ Nancy Pelosi τίθεται σε απομόνωση προκειμένου να μην εκτεθεί στον ιό, καθώς είναι η τρίτη στην ιεραρχία για την προεδρία των ΗΠΑ, ολοένα και περισσότεροι ειδικοί καλούν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα, Joe Biden να κάνει άμεσα το τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι θετικός στον κορωνοϊό.
Υπενθυμίζεται ότι Trump και Biden είχαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης το πρώτο τους debate, γεγονός που σημαίνει ότι ο Biden ήταν σε κοντινή απόσταση με τον Trump.
Πάντως, οι δυό τους δεν αντάλλαξαν χειραψίες ενώ δεν είναι γνωστό τι μπορεί να συνέβη πίσω από τις κάμερες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης