Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υποβαθμίζεται σε ΒΒΒ- η Boeing, αρνητικό το outlook

tags :
Fitch: Υποβαθμίζεται σε ΒΒΒ- η Boeing, αρνητικό το outlook
Πλήγμα στην αξιοπιστία της Boeing, την υποβαθμίζει η Fitch Ratings
Σε «ΒΒΒ-» -από «ΒΒΒ»- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Boeing Company η Fitch Ratings, διατηρώντας μάλιστα τις αρνητικές προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook) για τη μεγαλύτερη αεροναυπηγική του κόσμου.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, oι υποβαθμίσεις αντικατοπτρίζουν την παρατεταμένη ανάκαμψη από την πανδημία σε σύγκριση με τις αρχικές προσδοκίες, τις συνεχιζόμενες πιέσεις από τη γείωση των 737 MAX και την εκτίμηση ότι η Boeing θα αμφισβητηθεί να επιστρέψει σε προ-κρίσης οικονομικές μετρήσεις έως το τέλος του 2022.
Η Fitch αναμένει ότι η παγκόσμια ταξιδιωτική κίνηση των αεροπορικών εταιρειών δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 έως το τέλος του 2023.
Το αρνητικό οutlook ενσωματώνει τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας στον τομέα των αερομεταφορών, τη συνεχιζόμενη πίεση στους ρυθμούς παραγωγής για ορισμένα εμπορικά μοντέλα αεροσκαφών, τη δυνατότητα δημιουργίας αποθεμάτων μοντέλων αεροσκαφών εκτός από το MAX, και τους κινδύνους αλυσίδας εφοδιασμού.
Λοιπές ανησυχίες περιλαμβάνουν τον συνεχιζόμενο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις εμπορικών υπηρεσιών της Boeing από τη χαμηλότερη κίνηση των αεροπορικών εταιρειών και την απόσυρση παλαιότερων αεροσκαφών, τις συνέπειες για το παγκόσμιο ΑΕΠ, που είναι βασικός παράγοντας της τάσης της εναέριας κυκλοφορίας.
Το υψηλό χρέος της εταιρείας την αφήνει εκτεθειμένη σε ένα άλλο σοκ, έως ότου ο αντίκτυπος της πανδημίας μειωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης