Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Σε νέα ιστορικά χαμηλά η λίρα - Μειώνει η Κεντρική Τράπεζα στο μηδέν τα όρια δανεισμού των τραπεζών

Τουρκία: Σε νέα ιστορικά χαμηλά η λίρα - Μειώνει η Κεντρική Τράπεζα στο μηδέν τα όρια δανεισμού των τραπεζών
Tο τουρκικό νόμισμα έχει υποτιμηθεί 29% φέτος, στην 8η συνεχόμενη χρονιά πτώσης, τη μεγαλύτερη από το 1982
Στο πλαίσιο των απαιτούμενων μέτρων για την ενίσχυση της διαχείρισης ρευστότητας, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (CBRT) θα μειώσει στο μηδέν τα όρια δανεισμού των τραπεζών στην Διατραπεζική Αγορά Χρήματος.
Η τράπεζα θα αναστείλει επίσης συναλλαγές overnight repo μέσω της μεθόδου προσφοράς, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ανοικτής αγοράς.
Σύμφωνα με δήλωση της τράπεζας τη Δευτέρα, οι αποφάσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Νοεμβρίου.
"Κατά την επιδίωξη της σταθερότητας των τιμών και των στόχων της χρηματοοικονομικής σταθερότητας, όλα τα απαραίτητα μέσα στο πλαίσιο της νομισματικής πολιτικής και της διαχείρισης ρευστότητας θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται αποφασιστικά", ανέφερε η δήλωση.

Σε νέα ιστορικά χαμηλά η λίρα

Σε νέα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου διολισθαίνει σήμερα, 2 Νοεμβρίου 2020, η τουρκική λίρα, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να αποστρέφονται τον κίνδυνο των γεωπολιτικών εντάσεων και των πολιτικών παρεμβάσεων στη νομισματική πολιτική.
Η λίρα ήταν στα επίπεδα των 8,4167 λιρών έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό. Image
Erdogan: Πόλεμος ενάντια στο «τρίγωνο του διαβόλου» στην οικονομία

Το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι h Τουρκία διεξάγει πόλεμο ενάντια σε ένα «τρίγωνο του διαβόλου» αυτό των επιτοκίων, του πληθωρισμού και των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
«Η απάντησή μας σε όσους επιδιώκουν να πολιορκήσουν τη χώρα μας στον οικονομικό τομέα είναι ένας νέος πόλεμος οικονομικής απελευθέρωσης», τόνισε ο Erdogan απευθυνόμενος σε υποστηρικτές στην ανατολική πόλη  Βαν.
Είπε ότι η κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει μια «μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή» τόσο σημαντική όσο η κατάργηση των παραχωρήσεων στις δυτικές δυνάμεις από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι οποίες ακυρώθηκαν από τη δημιουργία της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Η τουρκική λίρα έφτασε σε νέο χαμηλό την Παρασκευή (30/10) 8.3849 ανά δολάριο.
Το τουρκικό νόμισμα έχει υποτιμηθεί 29% φέτος, στην 8η συνεχόμενη χρονιά πτώσης, τη μεγαλύτερη από το 1982.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης