Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Τριπλασιασμός των νεκρών μωρών στην Ιταλία επειδή οι έγκυες φοβόντουσαν να πάνε στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Τριπλασιασμός των νεκρών μωρών στην Ιταλία επειδή οι έγκυες φοβόντουσαν να πάνε στο νοσοκομείο
Οι έγκυες γυναίκες φοβόντουσαν να πάνε στο νοσοκομείο για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις σύμφωνα με την πρόεδρο των μαιών της Ιταλίας
Η περιοχή του Λάτσιο, γύρω από τη Ρώμη, κατέγραψε τριπλασιασμό των γεννήσεων νεκρών μωρών φέτος επειδή οι έγκυες φοβόντουσαν να πάνε στο νοσοκομείο για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις σύμφωνα με την πρόεδρο των μαιών της Ιταλίας, η οποία δήλωσε ότι εκτιμά πως η κρίση θα έχει "ξεκάθαρες επιπτώσεις" στον αριθμό των γεννήσεων το επόμενο έτος 2021.
Οι γυναίκες στην Ιταλία κάνουν παιδιά όταν νιώθουν ασφάλεια στον τομέα της εργασίας και της οικονομικής τους κατάστασης, αλλά και σε ό,τι αφορά την υγεία τους, εξήγησε.

Τι συμβαίνει στις άλλες χώρες

Στην άλλη άκρη της ηπείρου, στη Σουηδία με το γενναιόδωρο κοινωνικό κράτος συμβαίνει το αντίθετο, δήλωσε η πρόεδρος της Σουηδικής Ένωσης Μαιών.
Υπάρχουν κέντρα φροντίδας των εγκύων που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν λόγω των πολλών εγκυμοσυνών.
Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, το ποσοστό γεννητικότητας πριν από την πανδημία κυμαινόταν περίπου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, 1,5 γέννα ανά γυναίκα.
Η Γαλλία, η Σουηδία και η Δανία κατέγραφαν ποσοστό 1,7, ενώ στο άλλο άκρο ήταν η Ιταλία και η Ισπανία με ποσοστό κάτω του 1,3.
Έρευνα που διενεργήθηκε στις πέντε μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης στη διάρκεια του πρώτου κύματος του κορωνοϊού τον Μάρτιο και τον Απρίλιο έδειξε ότι πάνω από τα δύο τρίτα όσων είναι κάτω των 34 ετών σκόπευαν να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τα σχέδιά τους να κάνουν παιδί λόγω της πανδημίας.
Αυτό παρατηρήθηκε κυρίως στην Ισπανία και την Ιταλία και λιγότερο στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, σύμφωνα με την έρευνα του Cattolica University του Μιλάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης