Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Praktiker παραβιάζει το lockdown ανοίγοντας τα καταστήματά της για πάνω από 1 εκατ επαγγελματίες με ανοχή Άδωνι Γεωργιάδη

Η Praktiker παραβιάζει το lockdown ανοίγοντας τα καταστήματά της για πάνω από 1 εκατ επαγγελματίες με ανοχή Άδωνι Γεωργιάδη
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Η αντιγραφή της πρακτικής Praktiker θα οδηγήσει σε άνοιγμα καταστημάτων μεγάλων αλυσίδων αλλά και μικρών καταστημάτων που έχουν ΚΑΔ Χονδρικής
Να τινάξει στον αέρα το lockdown και την προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊού επιχειρεί η Praktiker η οποία διαφημίζει τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα καταστήματά της τα οποία είναι ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ από Δευτέρα έως Παρασκευή όσοι έχουν επαγγελματικό ΑΦΜ.
Ουσιαστικά η αλυσίδα ανοίγει τα καταστήματά της για τους πάνω από 1 εκ ελεύθερους επαγγελματίες που προφανώς έχουν επαγγελματικό ΑΦΜ στους οποίους πρέπει να προστεθούν και οι επιχειρήσεις και χωρίς να είναι κανένας σε θέση να ελέγξει αν γίνονται και λιανικές πωλήσεις.

Πάνω από 1 εκ δυνητικοί πελάτες

Πρόκειται για μια πρακτική που ουσιαστικά ακυρώνει το lockdown για πάνω από 1 εκατ Έλληνες και δημιουργεί συνθήκες τουλάχιστον συγχρωτισμού.
Τυχόν υιοθέτηση μιας τέτοιας πρακτικής και από άλλες αλυσίδες αλλά και από μικρότερα καταστήματα που έχουν ΚΑΔ χονδρικής πώλησης ουσιαστικά θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να δημιουργήσει συνθήκες απόλυτης κατάρρευσης των συνθηκών lockdown καθώς είναι γνωστή η πρακτική «παίρνω μαζί και ένα συνεργάτη μου» που μπορεί να είναι ο γείτονας, ή ο συγκάτοικος που θέλει να κάνει τις αγορές του.

Ο φερετζές

Δηλαδή θα έχουμε το φαινόμενο να λειτουργούν καταστήματα λιανικής με το φερετζέ της χονδρικής ή για την ακρίβεια των πωλήσεων με επαγγελματικό ΑΦΜ. Και είναι προφανές ότι θα κόβονται τιμολόγια χωρίς κανένα πρόβλημα καθώς στη συνέχεια μπορεί να γίνει φορολογική αναμόρφωση στο σκέλος των εξόδων των επιχειρήσεων.
Θεωρητικά με τη λογική του Praktiker θα μπορούσαν αύριο να ανοίξουν τα καταστήματά του ο Κωτσόβολος, τα Public, το Media Markt, το Leroy Merlin, τα IKEA, το Attica κλπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι για την υπόθεση είναι ενήμερος ο Υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος δεν φαίνεται να έχει κινητοποιηθεί γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.
Επισημαίνεται ότι η Praktiker ήδη διαφημίζει το άνοιγμα των καταστημάτων της όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από την κάτωθι φωτογραφία.
Image
Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης