Τελευταία Νέα
Διεθνή

Chŭngsan N.11 (Β. Κορέα): Το βάρβαρο στρατόπεδο του Kim όπου οι φυλακισμένοι γίνονται... «λίπασμα» για τα λουλούδια

Chŭngsan N.11 (Β. Κορέα): Το βάρβαρο στρατόπεδο του Kim όπου οι φυλακισμένοι γίνονται... «λίπασμα» για τα λουλούδια
Πολιτικοί κρατούμενοι και άνθρωποι που θέλησαν να ξεφύγουν από την τυραννία του Kim και την πείνα, εργάζονται μέχρι θανάτου για να ταΐσουν τον Kim και την πεινασμένη ελίτ του
Τo αχανές στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας «Chŭngsan No 11» στη Βόρεια Κορέα παράγει δύο πράγματα, α) εξαιρετικό χοιρινό κρέας για το τραπέζι του Kim Jong un και β) τα υπέροχα λουλούδια που το διακοσμούν: το κρέας παράγεται με τη δουλειά χιλιάδων εξαθλιωμένων φυλακισμένων που εκτρέφουν και τους χοίρους, ενώ τα λουλούδια με το… σώμα τους, αφού οι ίδιοι γίνονται το λίπασμα στο μποστάνι που τα «τρέφει».
Εκατοντάδες χιλιάδες κρατούμενοι ζουν υπό εφιαλτικές συνθήκες βαρβαρότητας, εργάζονται μέχρι εξαντλήσεως κάθε ίχνους σωματικής και ψυχικής αντοχής, παγιδευμένοι σε ένα απάνθρωπο σωφρονιστικό σύστημα, εκτρέφοντας ζώα και σκάβοντας οι ίδιοι τον λάκκο τους, όπου θα τους βάλουν για να γίνουν λίπασμα για τα υπέροχα λουλούδια που βγάζει ο «λόφος των λουλουδιών».
Πολιτικοί κρατούμενοι και αμφισβητίες του καθεστώτος, άνθρωποι οι οποίοι θέλησαν φύγουν από τη Β. Κορέα για να ξεφύγουν από την τυραννία του Kim και την πείνα, μεταξύ αυτών γυναίκες με τα παιδιά, εργάζονται μέχρι θανάτου για να ταΐσουν τον Kim και την πεινασμένη ελίτ του, όπως αποκαλύπτει νέα έκθεση τη Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα (HRNK) που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, συνοδευόμενη από δορυφορικές εικόνες.
The horrific Chungsan No 11 Detention Facility where inmates are said to die through overwork and abuse to feed Kim Jong-un's inner circle
Το στρατόπεδο είναι μέρος του πολιτικού συστήματος φυλακών και κέντρων καταναγκαστικών έργων του Kwan-li-so – «τον χειρότερο σύνολο στρατοπέδων φρίκης» από εποχής Χίτλερ και Στάλιν, όπως τον χαρακτήρισε ο ΟΗΕ, την ύπαρξη του οποίου αρνείται ο Kim, κάνοντας λόγο για «κέντρο εκπαίδευσης».
Δημιουργήθηκε το 1975, όμως την τελευταία δεκαετία το Chŭngsan No 11, 30 μίλια ανατολικά της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, στην επαρχία Νότια Πιονγκάν επεκτάθηκε ταχύτατα.
Στο στρατόπεδο οι κρατούμενοι συλλέγουν και ψάρια από τις καλλιέργειες στην θαλάσσια περιοχή 730 μέτρα νότιο δυτικά του στρατοπέδου και συλλέγουν και αλάτι στις παρακείμενες αλυκές.
Μαρτυρίες ανθρώπων που κατάφεραν να ξεφύγουν, κάνουν λόγο για εφιαλτικές συνθήκες για πάνω 2.000 κρατούμενους που υφίστανται τον θανατηφόρο συνδυασμό, οικονομικής εκμετάλλευσης, καταναγκαστικής εργασίας, υποσιτισμό, αφόρητη καταπίεση και ασύλληπτη βαρβαρότητα.
Οι συνθήκες τους θυμίζουν τα απάνθρωπα στρατόπεδα του Χίτλερ και τα γκούλαγκς του Stalin.
This image is said to show the main HQ of the camp where the prison camp commandant and senior prison official are located
Ο εκτελεστικός διευθυντής του HRNK Greg Skarlatoiu υποστηρίζει πως: «Η παρουσία μυστικών ταφών και κρεματορίων σε στρατόπεδα δείχνει ότι οι αρχές αναμένουν υψηλό ποσοστό θανάτου κατά την κράτηση των φυλακισμένων».
Στα στρατόπεδα αυτά η οικονομική εκμετάλλευση των καταδικασμένων σε καταναγκαστικά έργα, ακολουθείται από, εσκεμμένο υποσιτισμό, εξαντλητική εργασία μέχρι τελικής πτώσης, ανακρίσεις για να πάρουν τις απαντήσεις που θέλουν ψυχολογικό και σωματικό πόλεμο μέχρι εξαθλίωσης.
Στο στρατόπεδο 2.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από εξάντληση ή εκτέλεση.
Τις περισσότερες φορές τους βάζουν να σκάψουν τους τάφους τους μόνοι τους και είναι τόσο μικροί που πολλές φορές πρέπει να διπλώσουν ή και σπάσουν τα πόδια για να τους χωρέσουν μέσα.
Σύμφωνα με μαρτυρία ο τεράστιος αριθμός αποσυντιθέμενων σωμάτων δημιουργεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη των λουλουδιών στο λόφο του στρατοπέδου, ο οποίος είναι απλά… νεκροταφείο, αφού στη γη του έχουν θαφτεί τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι.
This satellite image shows 'Flower Hill' where bodies fertilize the ground
«Τα θαμμένα σώματα λειτουργούν ως φυσικά λιπάσματα και βοηθούν τα την ανθοφορία των λουλουδιώνα και την καρποφορία των δέντρων. «Τα λουλούδια να είναι ιδιαίτερα κόκκινα και τα δέντρα ζωηρά πράσινα», όπως είπε μάρτυρας. 
Η έκθεση κάνει έκκληση στη Βόρεια Κορέα για «πρόσβαση σε διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς για την παροχή βοήθειας σε ευάλωτες ομάδες, κρατούμενους», αλλά, καταλήγει φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
The prized Azalea flower which blooms in spring on the 'Flower hill' grave site (file pic)


Other graves are scattered all over a mountain near the concentration camp

Prisoners at an unidentified North Korean gulag prison are seen in this candid and rare photograph
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης