Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική ομολογία Γεωργιάδη - Η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για τη Θεσσαλονίκη

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική ομολογία Γεωργιάδη - Η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για τη Θεσσαλονίκη
Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Επίθεση στον πρωθυπουργό, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη για το lockdown στην Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως "κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει".
Επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή».
 
Η παραδοχή Γεωργιάδη

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι στη Θεσσαλονίκη έγινε λάθος όταν δεν επιβλήθηκε lockdown πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.
«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης...
Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου.
Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης «κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή, και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα.
Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο lockdown».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης