Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Αντιμέτωπα με τη χρεοκοπία τα μισά εστιατόρια και ξενοδοχεία αν παραταθούν τα μέτρα

Ελβετία: Αντιμέτωπα με τη χρεοκοπία τα μισά εστιατόρια και ξενοδοχεία αν παραταθούν τα μέτρα
«Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τα μισά εστιατόρια και ξενοδοχεία θα χρεοκοπήσουν αν δεν λάβουν από τώρα κάποια αποζημίωση», προειδοποίησε η GastroSuisse

Με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα βρεθούν αντιμέτωπες οι μισές επιχειρήσεις στο τομέα της εστίασης και των ξενοδοχείων στην Ελβετία σε περίπτωση που δεν λάβουν κάποια κρατική στήριξη για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τα μέτρα για την πανδημία, όπως προειδοποίησε το συνδικαλιστικό τους όργανο.
«Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τα μισά εστιατόρια και ξενοδοχεία θα χρεοκοπήσουν αν δεν λάβουν από τώρα κάποια αποζημίωση», προειδοποίησε η GastroSuisse, η ομοσπονδία εστιατόρων και ξενοδόχων.
Η ομοσπονδία, η οποία ρώτησε περίπου 4.000 ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχείων, εκτιμά ότι το 98% από αυτούς χρειάζονται κατεπειγόντως οικονομική στήριξη και πως «απειλείται η ύπαρξή τους αν δεν λάβουν τώρα χρήματα».
Σημειώνεται ότι η ομοσπονδία τον Οκτώβριο, που ξεκίνησε να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είχε προειδοποιήσει ότι κινδύνευαν να χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας στον τομέα.
Ήδη, σχεδόν το 60% των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου τομέα το τελευταίο δίμηνο του 2020 μείωσε το προσωπικό τους, μετά τις απολύσεις της άνοιξης, χωρίς να αποκλείεται να ακολουθήσει και τρίτο κύμα απολύσεων.
Η USAM, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελβετία, ζήτησε από την κυβέρνηση να μην παρατείνει τα μέτρα, αλλά ούτε να τα ενισχύσει.

Πιθανή παράταση των μέτρων

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η ελβετική κυβέρνηση να παρατείνει αυτήν την εβδομάδα το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των χώρων ψυχαγωγίας, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προσδοκώντας ότι έτσι θα μειωθούν τα κρούσματα της Covid-19 και οι νεκροί της νόσου.
Σημειώνεται ότι περιορισμοί αρχικά επρόκειτο να αρθούν στις 22 Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι στη Ελβετία, μια χώρα 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, καθημερινά καταγράφονται περίπου 4.000 νέες μολύνσεις κρούσματα της Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης