Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προκλητική αντίφαση της κυβέρνησης - Από τη μία επιστρατεύει τους γιατρούς και από την άλλη χορηγεί δωρεάν test

Προκλητική αντίφαση της κυβέρνησης - Από τη μία επιστρατεύει τους γιατρούς και από την άλλη χορηγεί δωρεάν test
Πλήθος αντιφάσεων μπορεί να εντοπίσει κάποιος στην πολιτική διαχείρισης της πανδημίας - Εδώ σταχυολογούνται ορισμένες
Σχετικά Άρθρα

Ως μία ακόμη έκφανση μίας αντιφατικής πολιτικής στο μέτωπο διαχείρισης της πανδημίας δύνανται να θωρηθούν οι τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες που σχετίζονται με την προσπάθεια ανάσχεσης του ιού.
Η χρονική σύμπτωση των διακηρύξεων για rapid tests από τα φαρμακεία για όλους τους Έλληνες και απειλών στον ιατρικό κόσμο με το αντιδημοκρατικό μέτρο της επίταξης υπηρεσιών, επαναφέρει στη μνήμη μία γενικότερη λανθασμένη διαχείριση του δεύτερου και τρίτου κύματος της πανδημίας, όπως αυτή εκφράστηκε με την επιβολή των αποτυχημένων lockdowns 2-3.
Παραπέμπει στην ανακοίνωση μερικής άρσης των μέτρων και ενώ τα κρούσματα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και στην επιβολή lockdown το Φθινόπωρο 2020, όταν οι μολύνσεις ήταν στα επίπεδα του 25% των σημερινών.
Ενώ υποτίθεται, πως προχωρά σε μία πολιτική απόφαση παρά τις ασάφειές της με τη χορήγηση δωρεάν tests σε όλους τους Έλληνες πολίτες για τον ακριβή προσδιορισμό των κρουσμάτων Covid, αντιμετωπίζει με τελεσίγραφα και απειλές τους γιατρούς που καλεί η ίδια να δώσουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας.
Αυτό και εάν είναι αντίφαση.

Απειλές κατά των γιατρών

Η κυβέρνηση καλεί στη σημαντικότερη υγειονομική μάχη, επιστήμονες στους οποίους κουνάει το δάχτυλο για άμεση συμμόρφωση εντός 48 ωρών, προκειμένου να μην τους επιστρατεύσει και να επιτάξει τις υπηρεσίες τους.
Απειλές και αυταρχισμός έναντι επιστημόνων ενώ η ίδια βαρύνεται με μία πρωτοφανή κωλυσιεργία.
Σπατάλησε πολύτιμο χρόνο, μετά το 1ο κύμα της πανδημίας το καλοκαίρι του 2020 και δεν θωράκισε το ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αφού είναι γνωστό πως μία κλίνη ΜΕΘ για παράδειγμα χρειάζεται και το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό για να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Η προαναγγελία μία άκαρπης σύσκεψης

Σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορούσε παρά να αποβεί άκαρπη η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας με τους ιδιώτες γιατρούς εν μέσω πρωτόγνωρων απειλών και τελεσιγράφων το Σάββατο 21/3/2021, έστω και εάν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είπε συναινετικά, πως οι γιατροί στην επιστράτευση απαντούν με συστράτευση.  


Ερωτήματα για τα tests

Όμως δεν είναι μόνο αυτό, ακόμη και αυτό το μέτρο των δωρεάν ατομικών tests φαίνεται να έχει πολλές προχειρότητες τουλάχιστον σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς.
Δηλαδή η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων για τη χορήγηση των tests μέσων των φαρμακείων.
Από που θα τα προμηθεύονται τα φαρμακεία;
Μέσω φαρμακαποθηκών; Θα συνταγογραφούνται από γιατρούς; Θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ;
Θα δίνονται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας;
Θα χορηγούνται με επίκληση ΑΜΚΑ;
Από τη μία, η χορήγηση δωρεάν rapid tests – παρά τις ασάφειες - προϊδεάζει για κάτι πρωτοποριακό, κοινωνικό και ευρωπαϊκό και από την άλλη η παλιομοδίτικη συνταγή της επιστράτευσης που παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε χώρες όχι και τόσο ευρωπαϊκές.
Μία πολιτική, που εμπεριέχει τόσο προκλητικές αντιφάσεις, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης