Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι επενδυτές μόλις τελειώσει η πανδημία

tags :
Wells Fargo: Οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι επενδυτές μόλις τελειώσει η πανδημία

Η αγορά ταύρων των ομολόγων διάρκειας 40 ετών πιθανότατα καταρρέει

Μετά τις τελευταίες κινήσεις στις διεθνείς αγορές και ενόψει της λήξης της πανδημίας, η Wells Fargo στοιχειοθετεί τις 5 κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι επενδυτές, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους στη μετά Covid εποχή.

Όπως αναφέρει η Wells Fargo, τώρα φαίνεται αρκετά καλή στιγμή για να υπάρξουν αναθεωρήσεις στο χαρτοφυλάκιο μετά την πανδημία σας, τονίζοντας ότι έχει μεγάλη σημασία η εξισορρόπηση και η διαφοροποίηση ανά τρίμηνο.
im-315048.jpg

Οι 5 κινήσεις

  • Διαφοροποίηση μεταξύ κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων και τομέων

«Αναμένουμε ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί γρηγορότερα από την αμερικανική οικονομία, οπότε η παγκόσμια διαφοροποίηση μπορεί να είναι όλο και πιο σημαντική για να αυξηθούν τα κέρδη στα χαρτοφυλάκια», αναφέρει η Wells Fargo.
Για παράδειγμα, οι αναδυόμενες αγορές θα μπορούσαν να ανακάμψουν γρηγορότερα και να προσφέρουν πιο ελκυστικές ευκαιρίες σε σχέση με τις ανεπτυγμένες.
Όσον αφορά τις μετοχές των ΗΠΑ, προτείνει μια προσέγγιση barbell με μεγαλύτερες κατανομές σε κυκλικά προσανατολισμένες μετοχές μεγάλης και μικρής κεφαλαιοποίησης.
Επίσης, αναμένει υψηλότερους φόρους εταιρειών, αλλά αναφέρει ότι η ανάπτυξη και οι δημοσιονομικές δαπάνες θα μπορούσαν να το αντισταθμίσουν αυτό.

  • Επιλεκτικότητα στους τίτλους σταθερού εισοδήματος.

Η αγορά ταύρων 40 ετών πιθανότατα καταρρέει, με τα επιτόκια να αυξάνονται και να αιωρούνται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καθιστώντας πιο δύσκολο για μεγάλα κεφάλαια σε αυτήν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
«Στο σημερινό περιβάλλον χαμηλής απόδοσης, οι επενδυτές εισοδήματος θα πρέπει να εξετάσουν την κατανομή σε κατηγορίες σταθερού εισοδήματος υψηλής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών ομολόγων και των ομολόγων αναδυόμενων αγορών, αλλά οι επενδυτές θα πρέπει να το κάνουν με σύνεση σύμφωνα με την ανοχή τους στον κίνδυνο», αναφέρει η Wells Fargo.

  • Περισσότερα εμπορεύματα

Καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται, έτσι και η ζήτηση για εμπορεύματα, και αυτό συμβαίνει καθώς ο εφοδιασμός παραμένει περιορισμένος για λίγο.
Για παράδειγμα, η πτώση των τιμών του πετρελαίου το 2020 συνθλίβει τους πιο αδύναμους προμηθευτές και αυτοί που επιβιώνουν ενδέχεται να μην ανταποκριθούν στην αύξηση της ζήτησης αρκετά γρήγορα.
«Ο χρυσός και άλλα πολύτιμα μέταλλα μπορεί να λειτουργήσουν ως αντιστάθμιση μεταβλητότητας στα χαρτοφυλάκια που διαφοροποιούνται από τις χαμηλές αποδόσεις σταθερού εισοδήματος και οι τιμές των γεωργικών προϊόντων μπορεί να συνεχίσουν να αυξάνονται λόγω της αυξανόμενης ζήτησης», επισημαίνει η Wells Fargo.

  • Στρατηγικές αντιστάθμισης για μείωση κινδύνου

Η Wells Fargo αναφέρει ότι βλέπει μια καλή χρονιά για τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου και τις στρατηγικές ιδιωτικών κεφαλαίων που εκμεταλλεύονται τις μετα-πανδημικές τάσεις, με κάποιους ακόμη και να προσφέρουν αντιστάθμιση για μειωμένο κίνδυνο.
Και αν λάβουμε περισσότερες προσφορές, όπως αναμένει η Wells Fargo, αυτό θα ωφελήσει τους traders με arbitrage και τους ακτιβιστές.
Οι αυξανόμενες διαφορές στις αποδόσεις επί μεμονωμένων περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει επίσης να αποτελέσουν ώθηση για αυτές τις στρατηγικές αντιστάθμισης κινδύνου και ορισμένους ενεργούς διαχειριστές.

  • Το ιδιωτικό κεφάλαιο λειτουργεί για μερικούς

«Καινοτόμες μικρότερες εταιρείες και νεοσύστατες εταιρείες που παρέχουν και χρησιμοποιούν τεχνολογία αιχμής θα πρέπει να προσφέρουν ευκαιρίες στους επενδυτές.
Η ανανέωση των αλυσίδων εφοδιασμού μπορεί επίσης να προσφέρει δημιουργία ευκαιριών για νέες επιχειρήσεις», καταλήγει η Wells Fargo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης