Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην κόψη του ξυραφιού το ΕΣΥ με 735 διασωληνωμένους, στους 7.880 οι νεκροί – Κρίσιμος ο Απρίλιος για το σταδιακό άνοιγμα

Στην κόψη του ξυραφιού το ΕΣΥ με 735 διασωληνωμένους, στους 7.880 οι νεκροί – Κρίσιμος ο Απρίλιος για το σταδιακό άνοιγμα

Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα σχεδιάζει η κυβέρνηση εν μέσω έντονα αρνητικής επιδημιολογικής κατάστασης και με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να έχει ξεπεράσει τα όριά του

Σχετικά Άρθρα

(συνεχές upd) Παρά το γεγονός πως οι σκληροί επιδημιολογικοί δείκτες είναι αμείλικτοι και η χώρα βρίσκεται στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, με δικλείδες ασφαλείας τους εμβολιασμούς που επιταχύνονται και τα self test από τις αρχές Απριλίου.
Με το βλέμμα στραμμένο στο προσεκτικό και σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, με πρώτο το λιανεμπόριο, την εκπαίδευση και σε δεύτερη φάση της εστίασης, μέσα στην επόμενη εβδομάδα (31/3)  συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να τα θέσει όλα τα ζητήματα επί τάπητος.
Τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά, αφού τα στοιχεία του ΕΟΔΥ την Κυριακή (28/3) με νέο ρεκόρ διασωληνωμένων στους 735 δεν αφήνουν περιθώρια στους ειδικούς για παράτολμες εισηγήσεις, παρά την κόπωση του πληθυσμού από τα περιοριστικά μέτρα.
Στο τραπέζι ήδη έχει τεθεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, εφόσον θα γίνονται τα self test στις αρχές Απριλίου ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση μέσω των πολλαπλών ανιχνεύσεων, με το αισιόδοξο σενάριο να κάνει λόγο εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, για επανεκκίνηση ακόμα και τη Δευτέρα 5/4 ή αλλιώς στις 12/4.
Άλλωστε, «ο στόχος είναι να έχουμε ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου αρχές Απριλίου, της εκπαίδευσης φυσικά, ως προς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που έχει μείνει αρκετά περισσότερο κλειστή από την πρωτοβάθμια, και είναι σημαντικό να λειτουργήσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια. Και σίγουρα την εστίαση σε εξωτερικούς χώρους κάποια στιγμή από τα μέσα Απριλίου και μετά», σημείωσε το Σάββατο 27/3 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ 'Ακης Σκέρτσος.
Πάντως, πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι το καθολικό άνοιγμα της αγοράς και μετακίνηση των καταναλωτών με sms- κόφτη στο 13032.
Σε ό,τι αφορά την εστίαση, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και ανοίξει το λιανεμπότιο μέχρι στο πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου, τότε θα επανεκκινήσει και η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με καθήμενους, ακόμα και πριν από το Πάσχα.
Στο μεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να υποδεχτεί τουρίστες νωρίτερα από τις 14/5 άφησε ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης.
Ωστόσο, οι ειδικοί προβλέπουν την αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος της νόσου στη χώρα μετά τις 20 Απριλίου.
Ακόμη περισσότεροι αρκετοί είναι οι ειδικοί, που προειδοποιούν με εικόνες ...Bergamo στην Ελλάδα, εάν τα επόμενα βήματα δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.

Στο Τζάνειο ο Κικίλιας

Το Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά επισκέφθηκε το απόγευμα, κατά τη γενική του εφημερία, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Κατά την επίσκεψή του συνομίλησε με ασθενείς που είχαν προσέλθει στην εφημερία, γιατρούς και νοσηλευτές και πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους Διευθυντές.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ο Βασίλης Κικίλιας δηλωσε:
«Σήμερα επισκέπτομαι το "Τζάνειο" στη γενική του εφημερία η οποία, με χαρά βλέπω, είναι λίγο καλύτερη από ότι την προηγούμενη φορά.
Θέλω να πω ότι αυτοί εδώ οι άνθρωποι - η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ο Διευθυντής της ΜΕΘ, η Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, οι γιατροί μας και όλο το υγειονομικό προσωπικό - έχουν δώσει όλο τους το είναι σε αυτή την προσπάθεια.
Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.
Αντιμετωπίζουμε μια πανδημία, δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς αυτό, μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας.
Βλέπετε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται και με το παραπάνω και εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων: των ιδιωτικών Θεραπευτηρίων και των στρατιωτικών Νοσοκομείων και ιδιωτών γιατρών.
Σε αυτή τη μάχη για να σωθεί έστω και μια παραπάνω ανθρώπινη ζωή, δεν περισσεύει κανείς».

Γκάγκα: Άνοιγμα αλλά με μέτρα


Αποσυμπίεση της κατάστασης αλλά με μέτρα προτείνει η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία».
Η πνευμονολόγος αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση, που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία,.
Όπως τόνισε η γιατρός μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πίεση στα νοσοκομεία υπάρχει και θα υπάρχει, αλλά αν τα κρούσματα σταθεροποιηθούν και τα πράγματα αρχίσουν να βελτιώνονται τα πράγματα θα πάνε καλά.
Αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού, που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο (27 – 28/3) η κ. Γκάγκα, υπογράμμισε πως πρέπει να αποσυμπιεστεί η κατάσταση, αλλά με μέτρα.
«Μάσκες, αποστάσεις, να ανοίξουμε δραστηριότητες ώστε να μην είναι όλος ο κόσμος στον δρόμο, όλοι μαζί όπως είναι τώρα.
Να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα.
Να μπορούμε να ανοίξουμε ίσως λιανεμπόριο, να μπορούμε να ανοίξουμε σχολεία, τα παιδιά έχουν τόσο πολύ καιρό που λείπουν, με συνεχή επιτήρηση, με τεστ, με μέτρα.
Αλλά χρειαζόμαστε όλοι να βγούμε έξω και να βγούμε έξω με ασφάλεια τηρώντας μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την ημερομηνία της 5ης Απριλίου και εάν μπορεί να υπάρξει ένα άνοιγμα, η κ, Γκάγκα παρατήρησε πως τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να είναι λίγο πολύ σταθεροποιημένος ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία γενικά.
«Οι Μονάδες θα εξακολουθήσουν να πιέζονται για τις επόμενες μέρες.
Νομίζω ότι πρέπει να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων.
Όσο, πάντως, με προσοχή βγαίνουμε και με συντεταγμένο τρόπο, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους», υπογράμμισε.

Σχολεία και λιανεμπόριο στο επίκεντρο της συνεδρίασης των Εμπειρογνωμόνων

Η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, των σχολείων και οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα τεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Ήδη, τα θέματα αυτά απασχόλησαν και συνεδρίαση της Επιτροπής στις 26/3 , θέτοντας στο μικροσκόπιο το εάν και πότε μπορεί να γίνουν τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.
Αν και τα δεδομένα και οι αριθμοί δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί εισηγήθηκαν να ανοίξουν τα σχολεία και συγκεκριμένα τα γυμνάσια και τα λύκεια από την Δευτέρα 5 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση όμως πως θα είναι υποχρεωτικά τα self test.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι προτείνεται να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις με την χρήση του κωδικού 6, κάτι που ωστόσο το Σάββατο 27/3 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ 'Ακης Σκέρτσος, ανέφερε ότι θα συζητηθεί αργότερα, όταν θα έχουμε πιάσει το πρώτο τείχος ανοσίας ως προς τον εμβολιασμό.
Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν επισημάνει πως δεν μπορούν να ανοίξουν μαζί και τα σχολεία και το λιανεμπόριο, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει πως τελικά προκρίθηκε - εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες - το σενάριο να προηγηθούν σε αυτήν την φάση τα σχολεία.

Self tests: Το νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας

Στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων θα συμβάλει το νεο self test, διαθέσιμο για τους πολίτες στα φαρμακεία από τις αρχές Απριλίου, με το οποίο θα εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί και προασυμπτωματικοί ασθενείς με κορωνοϊό.
Πρόκειται για αυτοδιαγνωστικά τεστ που πληρούν όλες τις προδιαγραφές των rapid test, με ρινικό επίχρισμα ή δείγμα σιέλου.
Κάθε πολίτης θα δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα για δύο μήνες με την επίδειξη του ΑΜΚΑ ενώ για να αποφευχθούν οι συνωστισμοί και η ταλαιπωρία για τους ηλικιωμένους, συζητείται να δοθεί προτεραιότητα στους πολίτες έως 67 ετών, καθώς αποτελούν την εργασιακά ενεργή ομάδα του πληθυσμού.
Η διενέργεια του τεστ θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στους τομείς του τουρισμού, του λιανεμπορίου, της εστίασης, της ακτοπλοΐας - ναυτιλίας, της μεταποίησης, τις μεγάλες επιχειρήσεις, και τα δικαστήρια.

Πελώνη: Αρχές Απριλίου οι αποφάσεις για ελεγχόμενο άνοιγμα

Tις τελευταίες μέρες υπάρχει μια αποκλιμάκωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, η οποία είναι ένα θετικό δείγμα.
Το λέω γιατί είχαμε τεράστια πίεση όλες τις τελευταίες μέρες, δηλαδή υπήρχαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας μέχρι και 240 εισαγωγές στην Αττική μέσα σε ένα βράδυ
Το νούμερο αυτό δείχνει σταθερά ότι μειώνεται τις τελευταίες μέρες.
Χθες είχαμε 175, προχθές 169 εισαγωγές στην Αττική. Αν συνεχιστεί αυτή η μείωση και τις επόμενες μέρες, θα είναι ένας καλό δείκτης», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο Open.
Αναφερόμενη στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων και για το αν αυτή θα γίνει στις 5 ή στις 12 Απριλίου, η κ. Πελώνη τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει στην Επιτροπή το πλαίσιο της στρατηγική της για το επόμενο διάστημα, για το πώς θα γίνει ένα ελεγχόμενο άνοιγμα, μία ελεγχόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας και της εκπαίδευσης και με το νέο συμπληρωματικό εργαλείο του self test που θα είναι δωρεάν στη διάθεση κάθε Έλληνα στις αρχές Απριλίου».
Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι αλλάζει ο καιρός και πολλές δραστηριότητες μπορούν να μεταφερθούν σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι η ελεγχόμενη επανεκκίνηση λιανεμπορίου και σχολείων.
«Η επιτροπή θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα, θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση για το πώς μπορεί να γίνει το ελεγχόμενο άνοιγμα», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Αναφερόμενη στο συμπληρωματικό εργαλείο του self-test, το οποίο θα προστεθεί στους στοχευμένους και τυχαιοποιημένους ελέγχους που γίνονται ήδη και στους εμβολιασμούς που επιταχύνονται και χτίζουν το τείχος ανοσίας, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι «θα βοηθήσει στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών ασθενών και θα σπάσει την αλυσίδα της διασποράς».
 
Παυλάκης: Με το άνοιγμα η Ελλάδα θα γίνει Bergamo

Δυσάρεστες είναι οι προβλέψεις του γιατρού και ερευνητή στις ΗΠΑ, Γιώργου Παυλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε «άσχημες» τις επόμενες δύο εβδομάδες αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού.
Ο ερευνητής εμφανίστηκε ανήσυχος για την κορύφωση του τρίτου κύματος στη χώρα και τόνισε, πως «αν δεν υπήρχαν τα μέτρα η Ελλάδα θα ήταν σε επίπεδο διάλυσης τύπου Βραζιλίας».
«Ο Απρίλιος πρέπει να θεωρηθεί χαμένος, είμαστε ακόμη στην κορυφή ενός τεράστιου επιδημικού κύματος, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές» αφού αν γίνει τώρα μικρό άνοιγμα, θα δούμε εικόνες Bergamo», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open.
«Είμαι επιφυλακτικός για τη σταθεροποίηση.
Οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι άσχημες, θα έχουμε σκαμπανεβάσματα και αύξηση θανάτων.
Είμαστε στην κορυφή του κύματος και δεν θα συνεχίσει να επεκτείνεται τόσο πολύ. Δεν είναι σίγουρο και εξαρτάται και από τη συμπεριφορά του πληθυσμού.
Τα μέτρα αποδίδουν γιατί αν δεν υπήρχαν η Ελλάδα θα ήταν σε επίπεδο διάλυσης τύπου Βραζιλίας.
Τα μέτρα δουλεύουν στον βαθμό που εφαρμόζονται.
Αν μια μειοψηφία τα αγνοεί τότε δεν δουλεύουν τέλεια.
Την Ελλάδα την έχει σώσει ένα «τείχος των σωφρόνων» που τηρούν τα μέτρα και έχει έτσι αποφύγει τα χειρότερα», ανέφερε ο κ. Παυλάκης.
Ο γιατρός επισήμανε πως οι μεταλλάξεις και τα νέα στελέχη του κορωνοϊού έχουν προκαλέσει τα νέα μεγάλα κύματα της επιδημίας.
«Αν γίνει μικρό άνοιγμα τώρα, θα έχουμε σε μια εβδομάδα μια εκτίναξη των κρουσμάτων, θα έχουμε Bergamo, θα έχουμε Πορτογαλία.
Τα μέτρα δουλεύουν, τα υπόλοιπα είναι φαιδρά και εξωεπιστημονικά.
Πρέπει να δεχόμαστε ότι δεν έχουμε την τέλεια λύση, έχουμε το κακό και το χειρότερο. Μαγική λύση δεν υπάρχει.
Η καλύτερη από τις κακές λύσεις είναι να εντατικοποιήσουμε τα μέτρα που υπάρχουν τώρα.
Στο πρώτο κύμα δεν υπήρξε πολύς ιός γιατί τον σταματήσαμε, ήταν μικρό κύμα γιατί το μικρύναμε.
Από τα τέλη Αυγούστου ήταν προφανές ότι έρχεται νέο κύμα, αν είχαμε 2-3 βδομάδες σκληρή καραντίνα θα το είχαμε ανακόψει» τόνισε ο χαρακτηριστικά.
Επίσης τόνισε πως «αν θυσιαστεί μέρος του Πάσχα και υπάρξει μικρό άνοιγμα, ελπίζουμε για ένα καλό καλοκαίρι.
Αυτό θα εξαρτηθεί και από την επόμενη εβδομάδα όμως.
Αν δεν ανακάμψει η οικονομία το καλοκαίρι, θα γίνουν πολύ άσχημα τα πράγματα.

Εξαδάκτυλος: Θα επιδεινωθούν οι αριθμοί θανάτων και διασωληνωμένων

Για ένα δύσκολο 120ήμερο που έχουμε μπροστά μας, προβλέποντας μάλιστα, επιδείνωση των αριθμών θανάτων και διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες, έκανε λόγο ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες «θα επιδεινωθούν οι αριθμοί θανάτων και διασωληνωμένων», εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με το ταυτόχρονο άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων και χαρακτήρισε δύσκολες τις επόμενες 10 ημέρες.
«Ας ελπίσουμε ότι θα είναι σταθεροποιητικές» για την πορεία της πανδημίας και το ΕΣΥ, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «έχοντας εκπλαγεί δυσάρεστα από το τρίτο κύμα, θα ήταν πολύ δύσκολο ένα ταυτόχρονο άνοιγμα των δραστηριοτήτων».

Τα σενάρια

Οι επιστήμονες ανέλυσαν δύο βασικά σενάρια, με πρώτο αυτό της τοποθέτησης συσκευών απολύμανσης του αέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάτι το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με αυτό, τα αποτελέσματα της υπολογιστικής πλατφόρμα διαχείρισης του υγειονομικού κινδύνου CORE, δείχνουν 3.900 ημερήσια κρούσματα στις 15/4 με περίπου 940 διασωληνωμένους, 4.490 κρούσματα στις 30/4 με 1.040 διασωληνωμένους, 3.900 κρούσματα στις 15/5 με 1.100 διασωληνωμένους και 1.500 κρούσματα στις 31/5 με 1.000 διασωληνωμένους.
Το δεύτερο σενάριο βασίζεται στη σταδιακή αύξηση της εφαρμογής του αριθμού τεστ ανίχνευσης, στα 120.000 ημερησίως, και τότε υπολογίζονται τα κρούσματα σε 3.200 στις 15/4 με 880 διασωληνωμένους, στα 3.100 στις 30/4 με 840 διασωληνωμένους στα 2.350 στις 15/5 με περίπου 760 διασωληνωμένους και τέλος, 800 κρούσματα με 620 διασωληνωμένους στις 31/5.
Εάν ωστόσο ο αριθμός των τεστ αυξηθεί στα 300.000 ημερησίως, τότε οι υπολογισμού δείχνουν ότι αναμένονται 1.755 ημερήσια κρούσματα στις 15/4 με περίπου 760 διασωληνωμένους, 1.050 στις 30/4 με 500 διασωληνωμένους, 527 στις 15/5 με περίπου 300 διασωληνωμένους και 120 κρούσματα με 150 διασωληνωμένους στις 31/5.

 

ΕΟΔΥ: 1.449 κρούσματα στις 28/3 – 735 διασωληνωμένοι και 54 νεκροί

Ρεκόρ διασωληνωμένων με 735 άτομα να βρίσκονται στις ΜΕΘ καταγράφουν σήμερα (28/3) τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ με τα νέα κρούσματα να ανέρχονται σε 1.449 και τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 254.031 ενώ 54 άτομα κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 7.880.
Από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν τα 11 ήταν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.605 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη:
κορονα_1_1.JPG

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 735 64.4% άνδρες).
κορονα_2_1.JPG
κορονα_3_1.JPG
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.664 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 422 (ημερήσια μεταβολή +13.75%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 438 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως103 έτη).
κορονα_4_1.JPGκορονα_6_1.JPG

deigmata_3.JPG

Στο κόκκινο Αττική – Θεσσαλονίκη

Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να διατηρούν τα σκήπτρα στα κρούσματα του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από την έκθεση του ΕΟΔΥ στις 28 Μαρτίου.
Η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας με 607 από τα συνολικά 1.449 κρούσματα, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Οι ανοδικές τάσεις επιβεβαιώνονται στη Θεσσαλονίκη με 230 κρούσματα.
Διψήφιο αριθμό κρουσμάτων καταγράφουν οι εξής περιοχές: Αργολίδα 12, Αρκαδία 11, Αχαΐα 54, Βοιωτία 13, Γρεβενά 11, Εύβοια 16, Ηλεία 20, Ημαθία 12, Ηράκλειο 15, Ιωάννινα 30, Καρδίτσα 16, Κιλκίς 20, Κοζάνη 36, Κορινθία 20, Λάρισα 89, Μαγνησία 17, Πέλλα 14, Σέρρες 15, Φθιώτιδα 12, Χανιά 11.

epiptosi_3.JPGanalogia_4.JPG
kabyles_4.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης