Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Προς οριστική διακοπή του εμβολίου της AstraZeneca

Νορβηγία: Προς οριστική διακοπή του εμβολίου της AstraZeneca
Η έρευνα θα αφορά επίσης και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που στην Ευρώπη κυκλοφορεί με την ονομασία Janssen

Η Νορβηγία θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει αν θα ξαναρχίσει να χρησιμοποιεί τα εμβόλια της AstraZeneca ή αν θα διακόψει οριστικά τη χρήση τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.
Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Νορβηγίας έχει συστήσει να σταματήσει η χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος, όμως η κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες προτού να λάβει την τελική της απόφαση, πρόσθεσε.
Στις 11 Μαρτίου ανεστάλη η χρήση του εμβολίου, αφού ένας μικρός αριθμός εμβολιασθέντων παρουσίασε θρόμβους, αιμορραγίες και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.
Κάποιοι από αυτούς τους ασθενείς αργότερα πέθαναν.
«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι δεν έχουμε μια επαρκή βάση για να εξάγουμε ένα οριστικό συμπέρασμα ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει να αποσυρθεί από το πρόγραμμα ανοσοποιήσης της Νορβηγίας σε αυτό το στάδιο», είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η κυβέρνηση θα συγκροτήσει μια επιτροπή που θα αναλάβει να εκτιμήσει την κατάσταση και να συγκεντρώσει πληροφορίες και από άλλες χώρες και θα υποβάλει την αναφορά της μέχρι τις 10 Μαΐου.
Η έρευνα θα αφορά επίσης και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που στην Ευρώπη κυκλοφορεί με την ονομασία Janssen.
«Αν πούμε οριστικό όχι στο εμβόλιο της AstraZeneca, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει και τη χρήση του εμβολίου Janssen, το οποίο βασίζεται στην ίδια τεχνολογία», είπε ο Υπουργός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης