Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Καραμολέγκος: Επένδυση 27,3 εκατ. ευρώ - Βελτίωση πωλήσεων και καθαρών κερδών το 2020

Καραμολέγκος: Επένδυση 27,3 εκατ. ευρώ - Βελτίωση πωλήσεων και καθαρών κερδών το 2020
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2020 αυξήθηκε κατά 9,94% έναντι του 2019 και διαμορφώθηκε στα 97,4 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA ανήλθαν στα 13,03 εκατ. ευρώ από 12,6 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Η Καραμολέγκος διακρίνοντας τις ανάγκες αλλά και τις ευκαιρίες που υπήρχαν στην αγορά του συσκευασμένου – τυποποιημένου ψωμιού, κατέχοντας την ηγετική θέση βάσει ποιότητας αλλά και όγκου πωλήσεων, αποφάσισε να ξεκινήσει μία σημαντική επένδυση η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή μίας παραγωγικής μονάδας αλλά και την κατασκευή ενός νέου και υπερσύγχρονου κτηρίου αποθήκευσης και διανομής.
Όπως αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση η αρχή έγινε με την αγορά γης και συγκεκριμένα του οικοπέδου της πρώην «ΑΓΝΟ» έκτασης 30 στρεμμάτων.
Στην συνέχεια ακολούθησαν αγορές και μισθώσεις συνολικής έκτασης 18,0 στρεμμάτων.
Η εταιρεία είχε στην κατοχή της και άλλα οικόπεδα συνολικής έκτασης 7,2 στρέμματα, με αποτέλεσμα η συνολική έκταση να ανέλθει στα 55,2 στρέμματα.
Στην παραπάνω έκταση κατασκευάζεται σήμερα ένα κτήριο παραγωγής 3.500 τετρ. μέτρων και ένα κτήριο αποθήκης 6.500 τετρ. μέτρων η οποία θα συνδέεται με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις με μία υπέργεια γέφυρα όπου θα μεταφέρονται τα προϊόντα στον χώρο αποθήκευσης.
Επίσης σε διακριτικό όροφο του κτιρίου αποθήκευσης θα κατασκευασθούν τα νέα γραφεία της εταιρείας 1.500 τετρ. μέτρων.
Ο περιβάλλον χώρος θα διαμορφωθεί για την στάθμευση των οχημάτων του στόλου της εταιρείας αλλά και του προσωπικού, ενώ θα κατασκευασθεί και ένα κτήριο εστιατορίου / ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες του προσωπικού της εταιρείας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Στο κτήριο παραγωγής θα εγκατασταθεί μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής η οποία θα φέρει σημαντικά οφέλη παραγωγικότητας και μείωσης κόστους στη παραγωγική διαδικασία.
Στο κτήριο αποθήκευσης και διανομής, θα τοποθετηθούν δύο υπερσύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα όπου το ένα θα κάνει stacking των προϊόντων ανά sku και το άλλο θα κάνει picking με σκοπό να ετοιμάζει τις παραγγελίες των πελατών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης μαζί με την αγορά των οικοπέδων, ανέρχεται στα 27,3 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου 2021.

Τα αποτελέσματα του 2020

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2020 αυξήθηκε κατά 9,94% έναντι του 2019 και διαμορφώθηκε στα 97,4 εκατ. ευρώ.
Τα EBITDA ανήλθαν στα 13,03 εκατ. ευρώ από 12,6 εκατ. ευρώ.
Ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται στα 73,2 εκατ. ευρώ, ενώ μετά την αφαίρεση των ταμειακών διαθεσίμων ο καθαρός δανεισμός είναι στα 48,5 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη λόγω και της θετικής επίδρασης της αναβαλλόμενης φορολογίας ανήλθαν στα 1,6 εκατ. ευρώ από 470 χιλ. ευρώ, ενώ σημειώνεται πως τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν στα 1,05 εκατ. ευρώ από 1,45 εκατ. ευρώ.

Εκτιμήσεις για το 2021

Η Εταιρεία, το 2021 ξεκινά με ιδιαίτερες προοπτικές στον τομέα των πωλήσεων της και της κερδοφορίας της.
Με όπλα την βελτιστοποίηση της εμπορικής της πολιτικής, την αποτελεσματική προώθηση του σήματος της αλλά και των προϊόντων της και την συνεχή καινοτομία και επέκταση της γκάμας των προϊόντων της στοχεύει σε αύξηση της κερδοφορίας της διατηρώντας την ηγετική θέση της στην αγορά.
Όσον αφορά στην ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ, Ο Κύκλος Εργασιών της θυγατρικής μας είναι μειωμένος κατά 20% για την χρήση του 2020 με σοβαρή επίπτωση και στον EBITDA της εταιρείας από την στιγμή που κληθήκαμε να πάρουμε προβλέψεις 800 χιλ ευρώ.
Για το 2021 οι προβλέψεις είναι να επανέλθουν οι πωλήσεις στα 18,0 εκ ευρώ και ο EBITDA στα αντίστοιχα νούμερα του 2019.
Η Ρουμανία κινείται πάνω στο Business Plan που είχαμε σχεδιάσει από τα τέλη του 2018 και αναμένουμε σε μία αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 30% με την συμμετοχή και των νέων προϊόντων τα οποία τοποθετήθηκαν στην αγορά της Ρουμανίας τον Μάρτιο του 2021.
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης