Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Bourla (Pfizer) θα γράψει βιβλίο για την εφεύρεσή του εμβολίου για τον κορωνοϊό: «Κάνοντας το αδύνατο δυνατό»

Ο Bourla (Pfizer) θα γράψει βιβλίο για την εφεύρεσή του εμβολίου για τον κορωνοϊό: «Κάνοντας το αδύνατο δυνατό»
Βιβλίο - εξιστόρηση του πώς η Pfizer κατάφερε να φτιάξει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέσα σε λίγους μήνες, αντί για ολόκληρα χρόνια
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος και CEO της Pfizer Albert Bourla πρόκειται να μιλήσει για την εφεύρεση του εμβολίου καταγράφοντας τα γεγονότα μέσα σε ένα βιβλίο.
Με τίτλο «Moonshot – Μέσα στον 9μηνο αγώνα της Pfizer να κάνει το αδύνατο δυνατό», το βιβλίο του Έλληνα επικεφαλής της φαρμακευτικής πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου.
Ο εκδοτικός οίκος Harper Business περιγράφει το βιβλίο σαν «μία αποκλειστική, από πρώτο χέρι, από το παρασκήνιο» εξιστόρηση του πώς η Pfizer κατάφερε να φτιάξει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέσα σε λίγους μήνες, αντί για ολόκληρα χρόνια που κανονικά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε.
«Μοιράζομαι την ιστορία του δικού μας moonshot -τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, τα μαθήματα που πήραμε και τις βασικές αρχές που μας επέτρεψαν να το κάνουμε πραγματικότητα- με την ελπίδα ότι ίσως να εμπνεύσει και να βοηθήσει στο δικό σας moonshot, όποιο και εάν είναι», ανέφερε ο Bourla σε ανακοίνωσή του.
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας με τον εκδοτικό οίκο δεν ανακοινώθηκαν, όμως αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι ο CEO της Pfizer σκοπεύει να δωρίσει τα όποια έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ο Bourla άρχισε να δουλεύει για την Pfizer το 1993 και αναρριχήθηκε στη θέση του CEO το 2018.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Pfizer έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που εξασφάλισε την έγκριση της επιτροπής φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, για το εμβόλιό της. Μερικές ημέρες αργότερα εγκρίθηκε το σκεύασμα της Moderna και τον Φεβρουάριο εκείνο της Johnson & Johnson. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης