Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορυφαίος Γάλλος επιστήμονας: Η ζωή μπορεί να μην έχει επιστρέψει στην κανονικότητα μέχρι και το 2023

Κορυφαίος Γάλλος επιστήμονας: Η ζωή μπορεί να μην έχει επιστρέψει στην κανονικότητα μέχρι και το 2023
Ο Delfraissy δήλωσε επίσης, ότι η Γαλλία θα μπορούσε να φτάσει περίπου και τα 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως έως τις αρχές Αυγούστου παρά.... τους εμβολιασμούς
Σχετικά Άρθρα
Σε μια ιδιαίτερα δυσοίωνη πρόβλεψη αναφέρθηκε ο Γάλλος καθηγητής Jean-Francois Delfraissy, ο οποίος είναι μεταξύ άλλων και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα και μετά το 2022.
Ειδικότερα, ο επιστήμονας μίλησε για αναμονή μέχρι την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα έως και το 2023, μια μαύρη ουσιαστικά εκτίμηση για το μέλλον της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο
Ο Delfraissy δήλωσε επίσης στο BFM TV την Παρασκευή 23/7 ότι η Γαλλία θα μπορούσε να φτάσει περίπου και τα 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως έως τις αρχές Αυγούστου παρά.... τους εμβολιασμούς.
Ενώ επικεντρώθηκε ακόμη ότι στο γεγονός ότι το τέταρτο κύμα νέων μολύνσεων από κορωνοϊό θα έπληττε τα γαλλικά νοσοκομεία το δεύτερο μισό του Αυγούστου, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

Την ίδια ώρα στην Γαλλία:

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το υγειονομικό πιστοποιητικό Covid, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση

Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα 23/7 ένα νέο νομοσχέδιο κατά της Covid, που προβλέπει την αμφιλεγόμενη διεύρυνση της χρήσης του υγειονομικού πιστοποιητικού στη Γαλλία και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις.
Οι βουλευτές ενέκριναν σε πρώτη ανάγνωση αυτό το ένατο κείμενο κατά της Covid-19 από τον Μάρτιο του 2020, με 117 ψήφους υπέρ, έναντι 86 κατά.
Το κείμενο βρίσκεται τώρα στα χέρια των γερουσιαστών, οι οποίοι πρέπει να το εξετάσουν από σήμερα για την οριστική έγκρισή του μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την έξαρση της επιδημίας εξαιτίας της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα.
Το νομοσχέδιο, που συνάντησε την έντονη αντίδραση ενός μέρους της κοινής γνώμης, υλοποιεί τις ανακοινώσεις που έκανε στις 12 Ιουλίου ο πρόεδρος Macron.
Μπορεί η υποχρέωση εμβολιασμού, που επεκτείνεται στους υγειονομικούς, τους πυροσβέστες ή ακόμη σε επαγγελματίες που φροντίζουν ηλικιωμένους, να αποτέλεσε σχεδόν αποτέλεσμα συναίνεσης, αλλά αυτό δεν συνέβη με τη διεύρυνση της χρήσης του υγειονομικού πιστοποιητικού (ολοκληρωμένο σχήμα εμβολιασμού ή πρόσφατο τεστ) που προβλέπεται από τις αρχές Αυγούστου (για την είσοδο) στα καφέ και στα εστιατόρια και αποτέλεσε αντικείμενο έντονων επικρίσεων της αριστερής και της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης.
Με σχεδόν 1.200 τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο, οι συζητήσεις ήταν έντονες στο ημικύκλιο, όπου η Αριστερά και η Δεξιά κατήγγειλαν μια συζήτηση που ξεκίνησε από το απόγευμα της Τετάρτης (προχθές).

Έκκληση από τον υπουργό Υγείας της Γαλλίας στους βουλευτές

Με το βλέμμα στραμμένο στις καμπύλες μόλυνσης, που αυξάνονται, η κυβέρνηση κάλεσε τους βουλευτές να επικυρώσουν το νομοσχέδιό της απέναντι στη «σοβαρότητα της κατάστασης», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας
Σχεδόν 22.000 μολύνσεις καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της γαλλικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας (Santé publique France), που δημοσιοποιήθηκαν χθες βράδυ, το υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Μαΐου.
Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης την υποχρεωτική απομόνωση των ασθενών.
Η κυβέρνηση κατάφερε να εγκρίνει τροπολογίες προκειμένου να αποφύγει την απώλεια εσόδων για εργαζομένους σε απομόνωση λόγω μόλυνσής τους.
Στο τέλος της συνεδρίασης, γύρω στις 5 η ώρα το πρωί, η κυβέρνηση επανήλθε σε δύο τροπολογίες που είχαν εγκριθεί κατά την εξέταση του κειμένου με μια νέα ψηφοφορία για την υποχρεωτικότητα του υγειονομικού πιστοποιητικού για τους ασθενείς που δεν είναι σε επείγουσα κατάσταση ή τους επισκέπτες των ιδρυμάτων υγείας και των οίκων ευγηρίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης