Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Εμβολιασμένο το 5%-10% των πολιτών ηλικίας 50-60 ετών που νοσηλεύονται

Βατόπουλος: Εμβολιασμένο το 5%-10% των πολιτών ηλικίας 50-60 ετών που νοσηλεύονται
"Όσο περισσότερο εμβολιαστούμε τόσο το καλύτερο", τόνισε ο Αλκ. Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησε το τέταρτο κύμα της πανδημίας και καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων, χωρίς ακόμα να συνοδεύεται από αύξηση των βαριών περιστατικών, τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Όπως ανέφερε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «όλο το παιχνίδι παίζεται σε τρία μέτωπα», που είναι ο εμβολιασμός, τα μέτρα ατομικής προστασίας και η γρήγορη διάγνωση.

Για εμβολιασμούς

Ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία των εμβολιασμών και έφερε σαν παράδειγμα την ηλικιακή ομάδα των 50-60 ετών, που έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 70%.
«Στην ίδια ηλικιακή ομάδα από αυτούς που νοσηλεύονται, μόνο το 5%- 10% είναι εμβολιασμένο», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε, «όσο περισσότερο εμβολιαστούμε τόσο το καλύτερο. Είναι όμως πρόβλημα ότι έχει εμβολιαστεί μόνο το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού».
Σημείωσε πως «η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί και δεν μιλάμε για αυτούς που είναι ανένδοτοι, αλλά για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που είναι αμφίθυμο».

Τρίτη δόση

Κληθείς να μιλήσει για το ενδεχόμενο μιας τρίτης δόσης των εμβολίων από το Σεπτέμβριο, ο κ. Βατόπουλος επεσήμανε ότι το θέμα αυτό έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων και δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης