Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προβληματίζει η μετάλλαξη Delta - Ανησυχία για την αύξηση εισαγωγών, διασωληνωμένων - Τα επόμενα βήματα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Προβληματίζει η μετάλλαξη Delta - Ανησυχία για την αύξηση εισαγωγών, διασωληνωμένων - Τα επόμενα βήματα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές αρχές ο ρυθμός αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία και το γεγονός, πως σταμάτησε να μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων

Σχετικά Άρθρα

(upd) Τις προειδοποιήσεις των ειδικών περί αύξησης των λεγόμενων σκληρών επιδημιολογικών δεικτών έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που καταδεικνύουν ότι, η χώρα βρίσκεται εν μέσω πανδημικής αναζωπύρωσης.
Τις ανησυχίες αυτές έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός πως ο αριθμός των διασωληνωμένων όχι μόνο σταμάτησε να μειώνεται αλλά αντίθετα άρχισε να αυξάνεται εκ νέου, ενώ σταθερά τα ημερήσια κρούσματα του ιού ξεπερνούν και πάλι τα 2.470. Οι νοσηλείες αυξάνονται κατά 25%-26% την ημέρα με παράλληλη άνοδο και των διασωληνώσεων.
Ακόμη ένα ανησυχητικό στοιχείο είναι παρατηρείται μία αυξητική τάση σχεδόν 25% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως η παράλλαξη Delta είναι ήδη κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και δεν αποκλείουν στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου να φτάσουν και τις 300 οι νέες εισαγωγές, που ήδη καθημερινά διαμορφώνονται γύρω στις 150-160.
Για αυτό το λόγο, συνεχείς είναι οι εκκλήσεις στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, με στόχο να δημιουργηθεί τουλάχιστον ένα επαρκές τείχος ανοσίας στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου η χώρα να μπει στο φθινόπωρο από καλύτερη και ασφαλέστερη θέση.
Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου των ανεμβολίαστων πολιτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου φαίνεται να απομακρύνεται, κάτι που αποκλείστηκε δια στόματος του  αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στ. Πέτσα, ενώ η κυβέρνηση σε περίπτωση που στην αρχή του φθινοπώρου καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων και πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,  δεν θα διστάσει να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως εξάλλου προβλέπει και η τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή.
Στο μεταξύ, πρόστιμο και 7ήμερο λουκέτο επιβλήθηκε σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική , καθώς δεν τηρούσε κανένα μέτρο και υπήρχαν εντός των χώρων του όρθιοι πελάτες που χόρευαν.
Παράλληλα, συναγερμός σήμανε σε παιδική κατασκήνωση στην Καβάλα, μετά τον εντοπισμό 16 κρουσμάτων κορωνοϊού.

Γεωργιάδης: Σημαντικό οι εργαζόμενοι στην εστίαση να είναι όλοι εμβολιασμένοι – Λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική

Στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, την πορεία του τουρισμού, αλλά και το προσωρινό λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική που έβαλε η ΔΙΜΕΑ λόγω μη τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοιού, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
Με αφορμή το 7ήμερο λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική και την επιβολή προστίμου, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι «οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δεν βλέπουν».
Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, «χθες το βράδυ αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποιο κέντρο. Πιάσαμε ένα κέντρο στην Αττική, με πάρα πολύ κόσμο, όλοι όρθιοι να χορεύουν, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο. Το κλείσαμε για 7 ημέρες κι επιβάλλαμε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δεν βλέπουν».

Τουρισμός και κρατήσεις

Σχετικά με την πορεία του τουρισμού, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος, καθώς βρισκόμαστε πάνω από το 60% του 2019.
Αφού εξήγησε πως «η απόφαση για τη Μύκονο ελήφθη για την προστασία του τουριστικού μας προϊόντος», υπογράμμισε ότι «η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία η πανδημία ξεφεύγει από τον έλεγχο θα έθετε σε κίνδυνο το τουριστικό μας προϊόν. Η εικόνα ότι η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που είναι πάνω από το πρόβλημα και μπορεί να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις για να βάζει φρένο, είναι μια εικόνα που διαφημίζει την Ελλάδα παντού ως μια υγειονομικά ασφαλούς χώρας».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «οι κρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά παρά την άνοδο της πανδημίας. Μέχρι τέλος του Ιουλίου οι στόχοι για το 40% του μεριδίου το 2019 έχουν υπερκεραστεί κατά πολύ. Σήμερα είμαστε πάνω από το 60% του 2019. Εάν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο διατηρήσουμε την καλή μας πορεία, θα έχουμε πετύχει τον στόχο του προϋπολογισμού και να θεραπεύσουμε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ζημιά του 2020».

Περί εμβολιασμών

Κληθείς να απαντήσει εάν εξετάζεται η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στον κλάδο της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η διεύθυνση των κατηγοριών των εργαζομένων που πρέπει να μπουν σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν είναι μια απλή κυβερνητική απόφαση. Η Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία εξετάζει όλα τα δεδομένα, εισηγείται στον υπουργό Υγείας και εκείνος αποφασίζει. Ασφαλώς για την εστίαση είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να είναι όλοι εμβολιασμένοι».
Σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους υγειονομικούς, ο υπουργός χαρακτήρισε ως «ντροπή» την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και σημείωσε ότι «αν ένας υγειονομικός είναι ανεμβολίαστος και ασυμπτωματικός, μπορεί να σκοτώσει ασθενείς. Η ΠΟΕΔΗΝ παρέχει πέπλο προστασίας σε ανεύθυνους υγειονομικούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα αφορούν, πότε αναμένονται αποφάσεις

Στάση αναμονής μέχρι τέλος Αυγούστου προκειμένου να υπάρξει σαφέστερη εικόνα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και τον ρυθμό των εμβολιασμών, έχει αποφασίσει να τηρήσει η κυβέρνηση, κάνοντας έτσι ένα διάλειμμα στα μέτρα και πρωτίστως στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε επαγγελματικές κατηγορίες, πέραν των υγειονομικών και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Όμως, αν στην έναρξη του φθινοπώρου καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων και πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως εξάλλου προβλέπει και η τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή.
Εάν όμως διαπιστωθεί ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος του ζητούμενου τείχους ανοσίας, τότε θα μπουν στο συρτάρι τα επόμενα βήματα στην υποχρεωτικότητα, πρωτίστως των εκπαιδευτικών.

Ποιες κατηγορίες εργαζομένων βρίσκονται στο μικροσκόπιο

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», πέραν των εκπαιδευτικών, στο μικροσκόπιο βρίσκονται:
-Οι ένστολοι όλων των κατηγοριών, δηλαδή πέραν των Ενόπλων Δυνάμεων, η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική
-Οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές και ειδικότερα όσοι απασχολούνται στην ενέργεια, την ύδρευση, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι τελικές αποφάσεις μετά τις 23/8

Πάντως, οι τελικές αποφάσεις για τα επόμενα βήματα στο μέτωπο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, θα ληφθούν μετά τις 23 Αυγούστου, οπότε και θα επαναλειτουργήσει η Βουλή μετά τη θερινή ανάπαυλα, αν και δεν απαιτείται καινούρια νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες των υποχρεωτικών εμβολιασμών.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αξιοποιήσει το εργαλείο αυτό με «φειδώ» και μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.

Παράταση μέτρου για εστίαση και ψυχαγωγία

Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, προς παράταση και μετά τις 31 Αυγούστου οδεύει και το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει.
Η εν λόγω ρύθμιση, σύμφωνα με την «Καθημερινή», θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ γενικά πρόθεση της κυβέρνησης είναι όσο ο καιρός επιτρέπει τα τραπεζάκια έξω- στα οποία πρόσβαση έχουν και οι ανεμβολίαστοι- , το υφιστάμενο καθεστώς να παραμείνει ως έχει και να λάβει εν καιρώ τις αποφάσεις της με βάση την επιδημιολογική εικόνα που θα επικρατεί στη χώρα.

Υποχρεωτικό εμβόλιο και στην εστίαση

Ακόμη, η κυβέρνηση εξετάζει να θέσει τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να εργαστεί σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Εάν τελικά αυτό το αποφασίσει, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, η υλοποίηση του μέτρου θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.
Αυτό που εξετάζεται είναι να καταστεί το εμβόλιο προαπαιτούμενο για το πιστοποιητικό υγείας, που σημαίνει ότι για να εργαστεί κάποιος θα πρέπει στο πιστοποιητικό υγείας που του ζητείται όταν προσλαμβάνεται να καταγράφεται ότι έχει κάνει και το εμβόλιο.
Στην περίπτωση που τελικά προχωρήσει ο σχεδιασμός αυτός, έστω και έμμεσα, σε όσους εμπλέκονται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, ζαχαροπλαστεία με τραπεζάκια, εστιατόρια, ψητοπωλεία, μπαρ, ψαροταβέρνες, κλαμπ, ουζερί, αναψυκτήρια, πιτσαρίες, κέντρα διασκέδασης, μπιτς μπαρ, πισίνα μπαρ) θα συμπαρασύρει μεγάλη γκάμα καταστημάτων που μαζί με τις επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, απασχολούν πάνω από 700.000 εργαζόμενους.

Βατόπουλος: Εμβολιασμένο μόνο το 5%-10% των πολιτών ηλικίας 50-60 ετών που νοσηλεύονται

Ξεκίνησε το τέταρτο κύμα της πανδημίας και καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων, χωρίς ακόμα να συνοδεύεται από αύξηση των βαριών περιστατικών, τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Όπως ανέφερε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «όλο το παιχνίδι παίζεται σε τρία μέτωπα», που είναι ο εμβολιασμός, τα μέτρα ατομικής προστασίας και η γρήγορη διάγνωση.

Για εμβολιασμούς

Ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία των εμβολιασμών και έφερε σαν παράδειγμα την ηλικιακή ομάδα των 50-60 ετών, που έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 70%.
«Στην ίδια ηλικιακή ομάδα από αυτούς που νοσηλεύονται, μόνο το 5%- 10% είναι εμβολιασμένο», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε, Είναι όμως πρόβλημα ότι έχει εμβολιαστεί μόνο το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού».
Σημείωσε πως «η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί και δεν μιλάμε για αυτούς που είναι ανένδοτοι, αλλά για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που είναι αμφίθυμο».

Τρίτη δόση

Κληθείς να μιλήσει για το ενδεχόμενο μιας τρίτης δόσης των εμβολίων από το Σεπτέμβριο, ο κ. Βατόπουλος επεσήμανε ότι το θέμα αυτό έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων και δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση.

Τείχος ανοσίας τον Δεκέμβριο

Στα τέλη του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί στην Ελλάδα το τείχος ανοσίας εκτιμά ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης εκφράζοντας την αισιοδοξία πως το καλοκαίρι του 2022 θα έχουν τελειώσει οριστικά τα μέτρα κατά της πανδημίας.
«Θεωρώ ότι βλέπουμε τα πρώτα σαφή σημάδια πως η πανδημία γίνεται διαχειρίσιμη.
Αυτή η πορεία πιστεύω θα συνεχιστεί.
Θεωρώ ότι δεν θα χρειάζονται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης του χρόνου το καλοκαίρι», είπε ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στις 24/7 στον ΣΚΑΙ.
Τόνισε πάντως πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε τον ιό να σταματά να κυκλοφορεί το επόμενο έτος.

«Απίθανο να σταματήσει πλήρως η κυκλοφορία του ιού»

Όπως εξήγησε αναλυτικότερα, το να φτάσουμε σε ένα ποσοστό ανοσίας όπου ο ιός θα σταματήσει να κυκλοφορεί τελείως, δεν θα γίνει σίγουρα το επόμενο έτος καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδεικνύουν αυτό.
«Να σταματήσει πλήρως η κυκλοφορία του ιού είναι εξαιρετικά απίθανο, δεν υπάρχει σενάριο που να δείχνει πως ο ιός θα σταματήσει πλήρως να κυκλοφορεί» σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο πως τα εμβόλια προστατεύουν σε πολύ καλό επίπεδο και όσοι εμβολιαστούν δεν θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να νοσηλευτούν.
Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως η πιθανότητα νοσηλείας μειώνεται 20-30 φορές και αντιστοίχως 20-30 φορές μειώνεται και η πιθανότητα θανάτου.
«Άρα μιλάμε για μια φοβερή προστασία που προσφέρει το εμβόλιο σε όσους έχουν εμβολιαστεί».

Οι εμβολιασμοί στο 70% για το τείχος ανοσίας

Ερωτώμενος για το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμών προκειμένου να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας ο καθηγητής έκανε λόγο για ένα 70% .
Σύμφωνα με τον ίδιο το ποσοστό αυτό θα αποτελέσει «σημείο-κλειδί» για να δούμε δραματική μείωση εισαγωγών ασθενών με Covid σε νοσοκομεία.
Σημειώνεται πως αναφορικά με το ενδεχόμενο να είναι απαραίτητη και τρίτη δόση εμβολίου, ο καθηγητής εξήγησε πως αυτό, εφόσον συμβεί, θα ισχύει για τις λεγόμενες «πρωτογενείς αποτυχίες».
Πρόκειται για πολύ συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, ευπαθείς, δηλαδή ανοσοκατεσταλμένοι ή ηλικιωμένοι πολίτες.
Αυτοί εφόσον χρειαστούν τρίτη δόση, ενδεχομένως θα πρέπει να την πραγματοποιήσουν τέλος του χρόνου ή αρχές του νέου έτους ενώ για όλους τους υπόλοιπους πολίτες είναι πολύ νωρίς να συζητηθεί το εάν θα χρειαστούν.

Πάνω από 3.138.000 οι ανεμβολίαστοι

Ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων πολιτών παραμένουν ανεμβολίαστοι ενώ πολλοί εξ αυτών δηλώνουν ότι, δεν πρόκειται να υποβληθούν σε εμβολιασμό, καθώς δεν έχουν πειστεί για την ασφάλεια των υπαρχόντων εμβολίων.
Επίσης πολλοί είναι οι πολίτες, που αντιδρούν με την πιεστικότητα των μέτρων προκειμένου να υποβληθούν σε εμβολιασμό.
Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 5.578.650 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού με τουλάχιστον μία δόση και πλήρως εμβολιασμένοι είναι 4.830.974 πολίτες.
Οι πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι υπολογίζονται σε 3.138.000, σύμφωνα στοιχεία που προκύπτουν από δεδομένα έρευνας της Pulse και από στοιχεία του ΕΟΔΥ.
Συγκεκριμένα, βάσει απαντήσεων πολιτών που δεν είχαν κλείσει ραντεβού για εμβόλιο σε σχετικό ερώτημα στην έρευνα της Pulse σχετικά με το πότε θα πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους για κορωνοϊό, το 40% απάντησε πως δεν σκοπεύει να το κάνει ποτέ, όπως μετέδωσε στις 24/7 ο ΣΚΑΙ.
Παράλληλα, 36% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν σίγουρα δεν θα πραγματοποιήσει εμβολιασμό, ενώ το 21% δηλώνει πως μάλλον δεν θα εμβολιαστεί.
Με βάση τα παραπάνω σε 1.788.000 υπολογίζονται οι πολίτες που δηλώνουν μάλλον όχι ή σίγουρα όχι ως προς τον εμβολιασμό ενώ σε 1.255.000 υπολογίζονται οι κάθετοι ως προς το να μην εμβολιαστούν ποτέ.
Το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την ολοκλήρωση του «τείχους ανοσίας», το οποίο η κυβέρνηση ήλπιζε να οικοδομηθεί το τρέχον καλοκαίρι αλλά οι εξελίξεις το μεταθέτουν χρονικά για τα τέλη του 2021

Ανησυχία για την αύξηση

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων μεσούσης της τουριστικής περιόδου και η επιβράδυνση του ρυθμού των εμβολιασμών προκαλούν έντονη ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς για το πώς θα εξελιχθεί η επιδημία τις επόμενες εβδομάδες, τη στιγμή που η παράλλαξη Δέλτα έχει ήδη κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Αν και έχουν γίνει πάνω από 10 εκατομμύρια εμβολιασμοί, είναι προφανές πως το ποσοστό των εμβολιασμένων δεν είναι ακόμα ικανό για να ανασχέσει την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.
Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στους διάφορους επιδημιολογικούς χάρτες, με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη να είναι στο κόκκινο καθώς εμφανίζουν μια αύξηση πάνω από 200% στο ιικό τους φορτίο, την ώρα που η Κρήτη και πολλά νησιά, όπως η Πάρος, η Σαντορίνη, η Ίος φέρονται να βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη περιοριστικών μέτρων, αντίστοιχων με αυτά που ελήφθησαν στη Μύκονο.
Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, μια και θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό, οι ειδικοί εισηγήθηκαν όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης πανελλαδικά να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα (ένα self test και ένα rapid test) έτσι ώστε να γίνεται καλύτερη ιχνηλάτη και να αποτραπεί το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού.

ΕΟΔΥ: 2.472 κρούσματα και 8 θάνατοι στις 24/7

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο (24/7/2021) 2.472 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid – 19 , εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 474.366 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.402 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.890 νεκροί.
Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
2_80.JPG1_85.JPG

Στους 133 οι διασωληνωμένοι

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 133 (60.2% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.
To 88.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.785 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 178 (ημερήσια μεταβολή +22.76%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 152 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

4_50.JPG3_60.JPG

6_18.JPG5_29.JPG
7_18.JPG
8_15.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης