Διεθνή

ΔΝΤ: Ενισχύσεις 650 δισ. δολαρίων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης

ΔΝΤ: Ενισχύσεις 650 δισ. δολαρίων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης

Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική παροχή βοήθειας τέτοιου είδους που έχει παρασχεθεί στην σχεδόν 200 ετών ιστορία του ΔΝΤ

Σχετικά Άρθρα

Την παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 650 δισ. δολαρίων προς τις χώρες που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία ενέκρινε τα ξημερώματα το ΔΝΤ, όπως μεταδίδει το Reuters την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση τέτοιου είδους που έχει παρασχεθεί στην σχεδόν 200 ετών ιστορία του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 23 Αυγούστου, 2021 τα μέλη του ΔΝΤ θα έχουν ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα σε αναλογία με το μερίδιο συμμετοχής τους στο Ταμείο.
Ειδικότερα, περίπου 275 δισ. δολάρια θα διοχετευτούν σε αναδυόμενες οικονομίες και σε χώρες με χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.

Ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα

Η πρόεδρος του Ταμείου, Kristalina Georgieva, σχολίασε ότι «ο διαμοιρασμός των ειδικών τραβηκτικών δικαιωμάτων θα επωφελήσει όλα τα μέλη, θα αντιμετωπίσει την μακροχρόνια παγκόσμια ανάγκη για αποθέματα, θα δημιουργήσει αυτοπεποίθηση και θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα και σταθερότητα στην παγκόσμια οικονομία».

Παροχή ρευστότητας

Η ίδια συμπλήρωσε επίσης πως «θα βοηθήσει ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες χώρες, οι οποίες δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης της COVID-19».
Η Georgieva δήλωσε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να βοηθά ενεργά τα μέλη του και θα προσπαθήσει να βρει τρόπους, ώστε να διοχετευτεί ρευστότητα από τις πλούσιες χώρες προς τις οικονομικά ασθενέστερες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα που είχε συμφωνήσει το Ταμείο μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 ανέρχονταν στο πολύ χαμηλότερο ποσό των 250 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης