Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επίθεση Elon Musk στον Bernie Sanders για τη φορολόγηση των πλουσίων

ΗΠΑ: Επίθεση Elon Musk στον Bernie Sanders για τη φορολόγηση των πλουσίων
Ο γερουσιαστής από το Βερμόντ μέσω Twitter αξίωσε από τους πλούσιους να πληρώνουν το «δίκαιο μερίδιό τους» στους φόρους

Ξεσπάθωσε για άλλη μια φορά ο Elon Musk στο Twitter και αυτή τη φορά στόχος του έγινε ο  Αμερικανός Γερουσιαστής Bernie Sanders.

Ο γερουσιαστής από το Βερμόντ μέσω Twitter αξίωσε από τους πλούσιους να πληρώνουν το «δίκαιο μερίδιό τους» στους φόρους.

Απαντώντας σε αυτή την έκκληση, ο Elon Musk έβαλε στο τραπέζι την ιδέα να πουλήσει ο ίδιος κι άλλες μετοχές που έχει στην Tesla – κίνηση που θα τον οδηγήσει στο να πληρώσει φόρους για τα κέρδη.

«Συνεχίζω να ξεχνάω ότι είσαι ακόμα ζωντανός», έγραψε επίσης ο Musk.

Ο Musk έκλεισε την εβδομάδα πουλώντας συνολικά μετοχές της Tesla αξίας 6,9 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για μόλις 4% των μετοχών που κατέχει άμεσα και λιγότερο από το 3% συμπεριλαμβανομένων όλων των δικαιωμάτων που διαθέτει για την αγορά πρόσθετων μετοχών.

«Τριγμοί» στην Tesla ελέω Musk

Η μετοχή της Tesla βρίσκεται σε καθοδική πορεία και αγγίζει τις χαμηλότερές της τιμές μετά το Σεπτέμβριο του 2020, μετά το tweet του Elon Musk τη Δευτέρα (8/11) ότι σκέφτεται να πουλήσει μερίδιο 10% των μετοχών του.
Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας άνοιξε μια διαδικτυακή ψηφοφορία στο Twitter, ρωτώντας του ακόλουθούς του αν πρέπει να πουλήσει το 10% του μεριδίου του - ποσοστό που τιμάται, σήμερα, πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έκλιναν προς την πώληση του μεριδίου, και ο Musk αναμένεται να προχωρήσει στη διάθεση του 10% των μετοχών του στο προσεχές διάστημα. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο εξάδελφος του Musk και διευθυντής της Tesla, Kimbal Musk, διέθεσε μετοχές αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων. Συνολικά η αξία της Tesla υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
Στην πτώση της μετοχής της Tesla συνέβαλλε και ένα tweet του επιδραστικού στις ΗΠΑ Michael Burry, που έγραψε πως ο Musk αναγκάζεται να πουλήσει μέρος των μετοχών του εξαιτίας προσωπικών δανείων που έχει συνάψει, και τα οποία είναι συνδεδεμένα με τη μετοχή της εταιρείας. Συγκεκριμένα, ο Burry ανέφερε ότι ο Musk έλαβε αφορολόγητα δάνεια τον περασμένο Ιούνιο υποθηκεύοντας 88,3 εκατομμύρια μετοχές του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης