Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2022 ο Eric Zemmour - Απειλεί τη Le Pen

Γαλλία: Υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2022 ο Eric Zemmour - Απειλεί τη Le Pen
Οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν να μπαίνει «σφήνα» στο δίπολο Macron – Le Pen
Σχετικά Άρθρα

(upd) Την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές του 2022 ανακοίνωσε ο ακροδεξιός Eric Zemmour, ο οποίος φιλοδοξεί να μπει «σφήνα» στο δίπολο Emmanuel Macron και Marine Le Pen και να κάνει την έκπληξη αφήνοντας πίσω του στο δεύτερο γύρο την Marine Le Pen.
O Zemmour, ο οποίος έχει μια εκπληκτική επικοινωνιακή ικανότητα να τραβά πάνω του το φως της δημοσιότητας, έκανε γνωστό πως με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο YouTube κα προβλήθηκε από τη γαλλική τηλεόραση πως θα κατέβει στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.
«Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να σώσουμε τη Γαλλία.
Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για την προεδρία» υποστήριξε ο Zemmour, ο οποίος απειλεί την παρουσία της Marine Le Pen, της επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμούς στο δεύτερο γύρο των εκλογών, αν και το τελευταίο διάστημα η δημοτικότητα του δέχεται πλήγμα, καθώς τα ποσοστά του μένουν στάσιμα στις δημοσκοπήσεις ενώ στις ανεπίσημες περιοδείες του στην επαρχία δέχεται συχνά αποδοκιμασίες και επικρίσεις.

Αντιμεταναστευτική ατζέντα

Πρόσφατα ο Zemmour βρέθηκε στο Bataclan, «θέατρο» της πρωτοφανούς τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε το 2016 στο Παρίσι, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα 130 θύματα.
Εκεί ο Zemmour, ο οποίος έχει το μεταναστευτικό πρώτο θέμα στην πολιτική του ατζέντα, απέδωσε τις δολοφονίες στη μετανάστευση, υποστηρίζοντας ότι ο τότε πρόεδρος Francois Hollande «γνώριζε ότι οι τρομοκράτες είχαν διεισδύσει με τους μετανάστες που έρχονταν από την Ευρώπη και πήρε την απολύτως εγκληματική απόφαση να κρατήσει τα σύνορα ανοιχτά».
Η δήλωση του αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ακόμα και από τη Marine Le Pen, η οποία υποστήριξε πως «το πρόβλημα του Zemmour είναι ότι αυτός είναι ένας πολεμιστής και ότι δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο, από να δημιουργεί συγκρούσεις».
Παρόλο αυτά με τις δηλώσεις αυτές, ο Zemmour κατόρθωσε να κερδίσει δύο ημέρες πλήρους προβολής από τα γαλλικά ΜΜΕ.

Τρίτος στις δημοσκοπήσεις

Αν και ακολουθεί στρατηγική Trump, ο Zemmour, ο οποίος γνωρίζει μια εκπληκτική άνοδο στα ποσοστά και στη δημοφιλία του από το περασμένο καλοκαίρι, βλέπει τα ποσοστά του τις τελευταίες ημέρες να είναι στάσιμα.
Πριν λίγες ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ανταποδίδοντας χειρονομία διερχόμενης γυναίκας στη Μασαλία, με τις φωτογραφίες από το συμβάν να προκαλούν σάλο, κάτι που ανάγκασε τον Zemmour να παραδεχθεί πως συμπεριφέρθηκε με «άκομψο» τρόπο.
5_6.jpeg
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε προχθές Κυριακή, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών (στις 10 Απριλίου του 2022) ο Zemmour είναι τρίτος με 14% - 15% των ψήφων, έναντι 25% του Macron και 19% της Le Pen.
11.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης