Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Yale University: Πανδημία φόβου ο Covid 19 που «κατασκεύασαν» οι αρχές – Η Omicron σαν κρυολόγημα ενισχύει την φυσική ανοσία

Yale University: Πανδημία φόβου ο Covid 19 που «κατασκεύασαν» οι αρχές – Η Omicron σαν κρυολόγημα ενισχύει την φυσική ανοσία
Η Omicron είναι σαν ένα απλό κρυολόγημα θα ενισχύσει την φυσική ανοσία
Σχετικά Άρθρα

Ο Covid 19 είναι πανδημία φόβου που κατασκεύασαν οι αρχές κυβερνήσεις και υγειονομικοί, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο κορυφαίος επιδημιολόγος του Yale University… και ένας εκ των κορυφαίων στον κόσμο.
Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια, κατασκεύασαν κυβερνήσεις και υγειονομικές αρχές την πανδημία φόβου, διαίρεσαν τις κοινωνίες με τον ανεπίτρεπτο διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, προβαίνουν σε αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που δεν έχουν καμία επιστημονική λογική… αλλά οι κοινωνίες αντιδρούν απέναντι στην παράνοια.

Πανδημία φόβου

Η πανδημία του COVID-19 ήταν μια πανδημία φόβου, που κατασκευάστηκε από αυτούς που είχαν εξουσία, είτε κυβερνήσεις, είτε υγειονομικές αρχές σύμφωνα με τον επιδημιολόγο του Yale University, Dr Χάρβεϊ Ρις (Risch).
O Risch, καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale και στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του Yale School of Medicine, υποστήριξε ότι σε γενικές γραμμές αυτό που έχει χαρακτηρίσει πανδημία covid 19… δεν ήταν τίποτε άλλο από «καλλιέργεια φόβου και η απάντηση των ανθρώπων στον φόβο».
«Συνολικά, θα έλεγα ότι είχαμε μια πανδημία φόβου.
Και ο φόβος έχει επηρεάσει σχεδόν όλους, ενώ η μόλυνση έχει επηρεάσει σχετικά λίγους», επισήμανε ο Risch.
«Σε γενικές γραμμές, ήταν μια πολύ ιδιαίτερη πανδημία και προβλέψιμη.
Γρήγορα μάθαμε ποιος κινδύνευε για την πανδημία και ποιος όχι, αφού οι ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες κινδύνευαν περισσότερο έναντι των νέων που επί της ουσίας δεν τους άγγιξε ο covid 19.
«Ωστόσο, ο φόβος ήταν κατασκευασμένος για όλους.
Και αυτό είναι που χαρακτηρίζει όλη την πανδημία είναι αυτός ο βαθμός φόβου και η ανταπόκριση των ανθρώπων στον φόβο».
Ο Risch έχει συγγράψει περισσότερες από 300 πρωτότυπες δημοσιεύσεις και μελέτες και στο παρελθόν ήταν μέλος του συμβουλίου των συντακτών για το American Journal of Epidemiology.
Κατασκεύασαν μια πανδημία φόβου

Ο καθηγητής επιδημιολογίας επισήμανε ότι τα άτομα που κατείχαν θέσεις εξουσίας κατά την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 κατασκεύασαν και διέδωσαν αρχικά μια πολύ χειρότερη εικόνα της «τρομερής φύσης» του ιού από ότι ήταν πραγματικά.
Αυτό περιλάμβανε το μήνυμα ότι όλοι κινδύνευαν, όλοι θα μπορούσαν να πεθάνουν από τον ιό, όλοι έπρεπε να βρουν προστασία, όλοι έπρεπε να μείνουν στα σπίτια τους και να μην συναναστρέφονται με άλλους για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και με αυτόν τον τρόπο να προστατέψουν την κοινωνία, εξήγησε ο Risch.
«Ο κόσμος φοβόταν, όπως θα φοβόταν οποιοσδήποτε… εάν η κυβέρνηση, οι αρχές, οι επιστήμονες, οι ιατροί, οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας, όλοι υποστήριζαν το ίδιο μήνυμα ξεκινώντας περίπου τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο του 2020.
Αυτό έγινε το επίσημο αφήγημα.
Τους δύο πρώτους μήνες της πανδημίας, εφαρμόστηκαν αυστηρά lockdowns και επιβλήθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας για να περιοριστεί η μετάδοση του COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Risch είπε ότι το αφήγημα των κυβερνήσεων και αρχών προκάλεσε αυξημένα επίπεδα stress..
«Όλα τα επίπεδα άγχους μας αυξήθηκαν και όλοι πήραμε αποφάσεις να περιορίσουμε, σε διάφορους βαθμούς, την έκθεσή μας σε άλλους ανθρώπους, μερικούς περισσότερο από άλλους, αλλά νομίζω ότι όλοι είχαν επίπεδα άγχους που επηρέασαν πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν τους άλλους».
Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Joe Biden είπε ότι το 96% με 98% των Αμερικανών πρέπει να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 προτού το έθνος «επιστρέφει στην κανονικότητα», προωθώντας τη ρητορική ότι οι μη εμβολιασμένοι Αμερικανοί ευθύνονται για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.
Σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, από τις 4 Δεκεμβρίου, λίγο περισσότερο από το 70% των ενηλίκων Αμερικανών έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού, ενώ το 23,9% έχει λάβει και την 3η αναμνηστική δόση.

Η Omicron είναι σαν ένα απλό κρυολόγημα θα ενισχύσει την φυσική ανοσία

Ο Dr Omar Hamada γιατρός των επειγόντων περιστατικών και πρώην αντισυνταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ είπε ότι η παραλλαγή Omicron του COVID-19 μπορεί να παρέχει φυσική ανοσία χωρίς να προκαλεί σοβαρή ασθένεια, καθώς τα συμπτώματα μέχρι στιγμής μοιάζουν περισσότερο με ένα «ήπιο, κοινό κρυολόγημα» στη Νότια Αφρική.
«Εάν η μολυσματικότητα είναι μεγαλύτερη, αλλά η νοσηρότητα και θνητότητα είναι μικρότερη, αυτό μπορεί να είναι πραγματικά κάτι καλό όσον αφορά την φυσική ανοσία των ανθρώπων χωρίς απαραίτητα να εξαρτώνται από ένα εμβόλιο που δεν είναι πολύ αποτελεσματικό», δήλωσε ο Hamada.
Στις 3 Δεκεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι η παραλλαγή Omicron έχει ανιχνευθεί σε 38 χώρες,.
Η παραλλαγή Omicron έχει επίσης αναφερθεί σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ από τις 4 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων 15 περιπτώσεων σε εμβολιασμένα άτομα.
Ένα από τα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής επιβεβαιώθηκε ότι έχει αναρρώσει από τον COVID-19 και έχει φυσική ανοσία.
Τα εμβόλια της Moderna όσο και της Pfizer-BioNTech για τον COVID-19 βασίζονται στο mRNA, ενεργοποιούν το σώμα να αναγνωρίσει και να επιτεθεί στην πρωτεΐνη ακίδας του ιού.
Επειδή η παραλλαγή Omicron έχει «περίπου 24 μεταλλάξεις σε αυτήν την πρωτεΐνη ακίδας», σύμφωνα με τον Hamada, η αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων κατά της νέας παραλλαγής αποτελεί ερωτηματικό.
Ενώ η Omicron εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς παγκοσμίως, η Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Dr. Rochelle Walensky προέτρεψε τους δημοσιογράφους να επικεντρωθούν στην παραλλαγή Delta προς το παρόν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Λευκού Οίκου.
«Γνωρίζω ότι οι ειδήσεις επικεντρώνονται στην Omicron, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το 99,9% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή προέρχονται από την παραλλαγή Delta», είπε η Walensky.
Στέλεχος της Pfizer, Ralf Rene Reinert, δήλωσε ότι δεν «αναμένει ότι θα υπάρξει σημαντική πτώση στην αποτελεσματικότητα» του εμβολίου κατά της Omicron.
Όταν εμφανίστηκαν οι παραλλαγές Beta και Delta, η Pfizer είχε ήδη αρχίσει να εργάζεται σε νέες εκδόσεις των εμβολίων της καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το αρχικό εμβόλιο παρείχε καλή προστασία, είπε ο Reinert στο Bloomberg.
Εν τω μεταξύ, η Moderna θα μπορούσε να δοκιμάσει μια ενισχυτική βολή COVID-19 με στόχο την παραλλαγή Omicron και να είναι έτοιμη να υποβληθεί για έγκριση τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης