Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Θετικοί στην Omicron οι μισοί Ευρωπαίοι τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Θετικοί στην Omicron οι μισοί Ευρωπαίοι τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες
Περισσότερα από 7 εκατομμύρια κρούσματα στην Ευρώπη την πρώτη εβδομάδα του 2022 αναφέρει ο ΠΟΥ
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους θα έχουν προσβληθεί από την παράλλαξη Omicron τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες διατυπώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Σε δηλώσεις του ο Hans Kluge, διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, είπε πως την πρώτη εβδομάδα του 2022 καταγράφηκαν πάνω από 7 εκατομμύρια κρούσματα στη Γηραιά Ήπειρο.
«Με αυτούς τους ρυθμούς, το Ινστιτούτο Υγειονομικών Μετρήσεων και Εκτιμήσεων (IHME) προβλέπει ότι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της περιοχής θα έχει μολυνθεί από την Όμικρον τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες» υποστήριξε ο Kluge.
Σύμφωνα με τον Kluge, «οι μεταλλάξεις που φέρει το στέλεχος αυτό του επιτρέπουν να προσκολλάται πιο εύκολα στα ανθρώπινα κύτταρα και να μολύνει ανθρώπους που έχουν ήδη προσβληθεί ή έχουν εμβολιαστεί».
«Η πρωτόγνωρη εξάπλωση της επιδημίας οδηγεί σε αύξηση των νοσηλειών, αν και το ποσοστό θνητότητας παραμένει σταθερό.
Το τρέχον κύμα της επιδημίας εγείρει προκλήσεις για τα συστήματα υγείας και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών σε πολλές χώρες όπου η Omicron εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και απειλεί να το πράξει σε πολλές άλλες» είπε ο Kluge.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης