Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ένα χρηματιστήριο μόνη της η Εθνική

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ένα χρηματιστήριο μόνη της η Εθνική
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με αρκετή μεταβλητότητα σήμερα, κάτι που περίμεναν οι αναλυτές, αφού και οι αγορές του εξωτερικού έδειχναν αναποφάσιστες. Ξεκίνησε με σημαντικές απώλειες, γύρισε θετική, πήγε ξανά χαμηλά αλλά χωρίς να δώσει νέα χαμηλά ημέρας και μετά γύρισε και πάλι υψηλότερα κάνοντας νέο υψηλό. Τελικά έκλεισε με άνοδο 0,17%, αλλά με τις τράπεζες στο +0,75%. Στο δικό μας κλείσιμο οι αγορές του εξωτερικού πήγαιναν αρκετά καλύτερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνη της ήταν σε κάποια στιγμή η Εθνική. Είχε μεταβλητότητα, αλλά βλέπαμε και κάποιες δυνατές εντολές αγοράς που την έστειλαν φυσικά σε νέα υψηλά 3,5 και πλέον ετών. Έγραψε υψηλό στα 3,4240 ευρώ και έκλεισε στα 3,3790 ευρώ. Άλλαξε την εικόνα συνολικά στις συστημικές με αποτέλεσμα 3 να κλείσουμε με άνοδο και η ΑΛΦΑ αμετάβλητη.

ΟΤΕ: Παραμένει εξαιρετική η συμπεριφορά του και όσο και αν βλέπουν κάποιοι τα υψηλά και περιμένουν διόρθωση, συνήθως καίνε τα χέρια τους στο σορτάρισμα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ξανά πως ο όμιλος αποτελεί παράδειγμα καθώς φέρνει όσα υπόσχεται και μάλιστα νωρίς. Δηλαδή πριν τελειώσει ο Ιανουάριος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 2021 και το μέρισμα. Και άλλοι δεν μπορούν αν δεν περάσουν 4 μήνες.

AEGEAN: Έκανε αρκετό όγκο σήμερα και μάλλον τέλειωσε ο πωλητής που την είχε στείλει απότομα χαμηλότερα μερικές συνεδριάσεις πριν. Πήγε μέχρι τα 5,25 ευρώ όπου έγιναν αρκετά κομμάτια αλλά γύρισε και έκλεισε με άνοδο.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Αρκετές μετοχές δεν έχουν καλή συμπεριφορά στο ταμπλό και υστερούν. Παρακάτω αναφερόμαστε σε μερικά βαριά χαρτιά, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε, επομένως θεωρούμε πως οι περισσότεροι τα γνωρίζεται. Πάμε όμως μία επανάληψη.

ΕΥΔΑΠ: Εκεί που είχε κόψει τον 200άρη πριν λίγες μέρες και λέγαμε ότι πάει να σπάσει προς τα πάνω και την πλαγιοκαθοδική γραμμή, γύρισε μέσα σε λίγες συνεδριάσεις ξανά κάτω και από τα δύο σημεία. Κρίμα… Η μη συμμετοχή σε έργα ΣΔΙΤ, αποτελεί αρνητική εξέλιξη, αλλά μπορεί η διοίκηση να βρει κάτι άλλο. Απλά πρέπει γρήγορα να κινηθεί και όχι με χρόνους δημοσίου. Στα 7,54 ευρώ και στο -1,31%.

ΑΔΜΗΕ: Απογοητευτική η πορεία της μετοχής. Πλήρης η αδιαφορία. Στα 2,48 ευρώ και στο -1,59%.

ΟΛΠ: Εδώ τι να πούμε; Μέσα στο πλαγιοκαθοδικό κανάλι, χωρίς καμία διάθεση να το σπάσει. Η αποτίμηση πραγματικά αστεία. Έγραψε χαμηλό στα 17,22 ευρώ και έκλεισε με άνοδο 0,46% και στα 17,50 ευρώ αφού βγήκαν λίγοι αγοραστές.

ΤΙΤΑΝ: Τα 15 ευρώ έβαλαν φρένο και η μετοχή ξαναγύρισε προς τα 14 ευρώ. Ήθελε δύναμη και καλό κλίμα να τα ξεπεράσει. Στα 14,14 ευρώ και στο -1,39%.

JUMBO: Και εδώ η κίνηση δεν πήγε μακριά. Έδωσε όμως καλά βραχυπρόθεσμα κέρδη και έκτακτο μέρισμα σε όσους μπήκαν έγκαιρα όταν πατούσε στα 12,20-12,30 ευρώ. Στα 13,40 ευρώ με άνοδο 0,30% και με χαμηλό στα 13,10 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εκτός από τα διοικητικά έχουμε τώρα και την Αττική Οδό. Μήπως θα πρέπει να κοιτάξουν οι βασικοί μέτοχοι το μέλλον, γιατί μάλλον δεν περισσεύει κάποιος αλλά χρειάζονται όλες τις δυνάμεις; Εκεί στα 1,20 ευρώ αρχίζει και φωνάζει το γράφημα πως πρέπει να αντιδράσει. Είδαμε κάποιες καλές εντολές αγοράς σήμερα και απομάκρυναν τη μετοχή από το χαμηλό ημέρας των 1,2240 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική σήμερα και μάλιστα με όγκο. Στα 0,9330 ευρώ και στο -2,61% με 409 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης