Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γαλλία και Ισπανία χαλαρώνουν τα μέτρα αλλά χάνουν τον τουρισμό του εξαμήνου

Γαλλία και Ισπανία χαλαρώνουν τα μέτρα αλλά χάνουν τον τουρισμό του εξαμήνου
Η Γαλλία αφαίρεσε την ανάγκη για τεστ Covid για τις εμβολιασμένες αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο
Η χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τη Γαλλία (το Σαββατοκύριακο) και οι κανόνες εμβολιασμού για τους εφήβους από την Ισπανία (από τη Δευτέρα) δεν μπορούν πλέον να βοηθήσουν την τουριστική κίνηση απο τις δύο χώρες αναφέρουν τα ταξιδιωτικά γραφεία της Βρετανίας.
Η υποσχόμενη απλούστευση του εντύπου εντοπισμού επιβατών (PLF) του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο πρέπει να συμπληρώνουν όλοι οι διεθνείς αφίξεις, αποδείχθηκε επίσης πιο περιορισμένη από ό,τι ήλπιζαν οι ταξιδιώτες.
Η Kelly Cookes, διευθύντρια αναψυχής της Advantage Travel Partnership, χαιρέτισε τις χαλαρώσεις των περιορισμών από τη Γαλλία και την Ισπανία, αλλά δήλωσε: “Ήταν πολύ αργά για το εξάμηνο. Ο κόσμος είχε ήδη μεταφέρει τις κρατήσεις του ή άλλαξε προορισμό”.
Η Γαλλία αφαίρεσε την ανάγκη για τεστ Covid για τις εμβολιασμένες αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία χαλάρωσε τους κανόνες για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών που δεν είναι διπλά εμβολιασμένα για να επιτρέψει την είσοδο με αρνητικό τεστ PCR πριν από την αναχώρηση.
Η γαλλική κυβέρνηση αφαίρεσε επίσης την ανάγκη για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες να αυτοαπομονώνονται κατά την είσοδο. Ωστόσο, εξακολουθούν να χρειάζονται έναν ουσιαστικό λόγο για να ταξιδέψουν και ένα αρνητικό τεστ πριν από την αναχώρηση.
Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκράντ Σάπς χαιρέτισε τη χαλάρωση των απαιτήσεων δοκιμών του Ηνωμένου Βασιλείου και το “απλουστευμένο έντυπο εντοπισμού επιβατών (PLF)” από τις 11 Φεβρουαρίου ως “μια στιγμή ορόσημο, καθώς γινόμαστε μία από τις πιο ανοικτές χώρες στον κόσμο”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης