Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Πτώση στις αγορές στον απόηχο των δηλώσεων Powell - O Νikkei 225 στο -1,6%

Ασία: Πτώση στις αγορές στον απόηχο των δηλώσεων Powell - O Νikkei 225 στο -1,6%
H Nomura αναμένει αυξήσεις 75 μονάδων βάσης στις συνεδριάσεις της Fed τον Ιούνιο και τον Ιούλιο
Σχετικά Άρθρα
Με πτώση διαπραγματεύονται οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για μια ολοένα πιο επιθετική προοπτική αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve,  καθώς και για τις συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία από τα lockdown στην Κίνα.
Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε 1,1% στις πρωινές συναλλαγές, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι εβδομάδων.
Η πτώση του προκάλεσε απώλειες 1,6% στην Αυστραλία, πτώση 1,1% στις μετοχές του Χονγκ Κονγκ και υποχώρηση 0,3% για τα blue chips στην ηπειρωτική Κίνα.
Ο Nikkei 225 στο Τόκιο υποχωρούσε 1,6% στις 27.105 μονάδες.

Το «σήμα» Powell

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, δήλωσε ότι μια αύξηση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα θα είναι «στο τραπέζι» κατά τη συνεδρίαση της Fed τον Μάιο, προσθέτοντας ότι θα ήταν σκόπιμο «να προχωρήσουμε λίγο πιο γρήγορα».
Οι παρατηρήσεις του επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τις προσδοκίες της αγοράς για άλλη μια αύξηση των επιτοκίων τουλάχιστον κατά μισή ποσοστιαία μονάδα από τη Fed τον επόμενο μήνα και η Nomura αναμένει αυξήσεις 75 μονάδων βάσης στις συνεδριάσεις της Fed τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, που θα ήταν η μεγαλύτερη αυτού του μεγέθους από το 1994.
'Όσον αφορά τα αμερικανικά ομόλογα, η απόδοση των πενταετών ομολόγων του Δημοσίου αυξάνεται στο 3,04%, το υψηλότερο από τα τέλη του 2018.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων δαμορφώνεται στο 2,9483%, από το προηγούμενο κλείσιμο των 2,9076 και όχι πολύ μακριά από το 2,9810% - υψηλό 40 μηνών που σημειώθηκε την Τετάρτη.
Η απόδοση δύο ετών, η οποία αντανακλά τις προσδοκίες των traders για υψηλότερα επιτόκια, ανήλθε στο 2,7408%, από το κλείσιμο 2,6739% την προηγούμενη ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης