Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γιατί η «Ημέρα της Νίκης» και η μανία της… «συντέλειας» είναι καταλυτικές για την τιμή του πετρελαίου

Γιατί η «Ημέρα της Νίκης» και η μανία της… «συντέλειας» είναι καταλυτικές για την τιμή του πετρελαίου
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης πιστεύουν, πως ο Putin θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα τη Δευτέρα (9/5) από την Κόκκινη Πλατεία
Σχετικά Άρθρα

Ενώ το Κρεμλίνο έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν θα κηρύξει πόλεμο στην Ουκρανία και δεν θα ανακοινώσει στρατιωτική κινητοποίηση την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου, στις αγορές πετρελαίου επικρατεί αναστάτωση καθώς εικάζεται πως ο Putin θα ανακοινώσει σενάριο καταστροφής που μπορεί να περιλαμβάνει ένα πόλεμο όχι μόνο με το Κίεβο αλλά γενικότερα με το ΝΑΤΟ.
Οι εορτασμοί της Ρωσικής Ημέρας της Νίκης είναι υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις που τιμούν τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η «συντέλεια»

Φέτος, ο εορτασμός είναι πιο σημαντικός από ποτέ για τον Putin ο οποίος υφίσταται αυξανόμενες απώλειες στην Ουκρανία, όπου ο στόχος έχει μετατοπιστεί στον έλεγχο της ανατολής και στη δημιουργία ενός χερσαίου διαδρόμου προς την Κριμαία.
Όταν ρωτήθηκε στις 4 Μαΐου εάν ο εορτασμός θα χρησιμοποιηθεί για την κήρυξη πολέμου στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov απέρριψε την ερώτηση ως «ανοησία».
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης πιστεύουν, πως ο Putin θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα τη Δευτέρα (9/5) από την Κόκκινη Πλατεία.
Η ρητορική έντασης εντείνεται σταθερά, με ρωσικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Φινλανδίας και της Σουηδίας, καθώς οι δύο χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο ταχείας ένταξης στο ΝΑΤΟ.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι αγορές πετρελαίου εκτιμάται πως θα κλείσουν υψηλότερα τη Δευτέρα (9/5) καθώς η απειλή για τις παγκόσμιες προμήθειες που προέρχεται από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας
.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης