Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδία για NATO: Θα απαντήσουμε στις αντιρρήσεις της Τουρκίας

Φινλανδία για NATO: Θα απαντήσουμε στις αντιρρήσεις της Τουρκίας
Ο πρόεδρος της Φινλανδίας υπογράμμισε ότι χρειάζεται «ευελιξία» σε ό,τι αφορά τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Σαούλι Νιινίστο, ανέφερε πως η χώρα του θα παρέχει απαντήσεις για τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει η Τουρκία στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο NATO.
Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο και μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο Νιινίστο ανέφερε σε δημοσιογράφους πως «θα δώσουμε καθαρές απαντήσεις», προσθέτοντας πως αυτό θα πρέπει να γίνει στο «ανώτατο δυνατό επίπεδο».
Χαρακτήρισε «πάρα πολύ πειστική έκφραση υποστήριξης» τις διαβεβαιώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση τυχόν επίθεσης που δεχθούν οι δύο σκανδιναβικές χώρες στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ένταξή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Συμπλήρωσε ότι, όπως και η Σουηδία, εκτιμά την δυνατότητα των ΗΠΑ να αντιδράσουν στην περίπτωση που υπήρχε τέτοια ανάγκη.
Ο πρόεδρος της Φινλανδίας υπογράμμισε ότι χρειάζεται «ευελιξία» σε ό,τι αφορά τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ και τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού. Δεν πρέπει να δοθεί αφορμή σε κανέναν να αντιδράσει υπερβολικά, είπε, φωτογραφίζοντας τη Ρωσία.
Ο Νιινίστο εκτίμησε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για ειρήνευση στην Ουκρανία, επικαλούμενος μεταξύ άλλων την πρόσφατη επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->