Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά έφεραν αντίδραση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά έφεραν αντίδραση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Χάσαμε χθες την ευκαιρία για σημαντική άνοδο και πήγαμε σήμερα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Τα καταφέραμε, παρά την υψηλή μεταβλητότητα των αγορών της Ευρώπης. Στο εσωτερικό δεν πρέπει να μείνουν ασχολίαστες οι μεγάλες πυρκαγιές και πάλι στην Αθήνα αλλά και σε πολλούς ακόμα νομούς της χώρας. Ας ελπίσουμε να μη θρηνήσουμε θύματα.

Ο Γ.Δ. στις 815 μονάδες με τζίρο καλύτερο των προηγούμενων ημερών, αλλά και πάλι χαμηλό. Θέλουμε συνέχεια προκειμένου να απομακρυνθούμε από τις 800 μονάδες και να βελτιωθούν λίγο οι αποτιμήσεις. Οι κίνδυνοι βέβαια παραμένουν. Αύριο έχουμε επιτόκια από ΕΚΤ.

ΔΕΗ: Είχε την καλύτερη συμπεριφορά σήμερα και μάλλον ήταν λογικό. Οι αγοραστές ήταν δυνατοί από το ξεκίνημα μέχρι και το κλείσιμο. Στα 5,45 ευρώ και στο +6,86% με όγκο 700 χιλ. τεμάχια περίπου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο 2,36% ο δείκτης και την Πειραιώς να βγάζει την καλύτερη αντίδραση. Ακολούθησε η Alpha Bank, η οποία επίσης έχει δεχθεί μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα. Μικρότερη άνοδο για Εθνική και οριακή για Eurobank, η οποία κέρδισε το θετικό πρόσημο στις τελικές δημοπρασίες. Είχε βέβαια χθες κλείσει με υψηλή άνοδο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Και εδώ δυνατή αντίδραση που σχετίζεται με τον Nord Stream. Υπήρξε γενικότερα μία ανακούφιση στους επενδυτές. Στα 13,63 ευρώ και στο +3,26%.

ΤΙΤΑΝ: Τα όσα συμβαίνουν δεν την ευνοούν αλλά και τέτοια απαξίωση δεν τη λες και μικρή. Στα 11,06 ευρώ, αμετάβλητη με όγκο 60 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μεγάλος ο όγκος σήμερα στη μετοχή. Νομίζουμε πως θα δούμε υψηλότερα ποσοστά για τον βασικό μέτοχο μετά τη δημόσια πρόταση από όσο ίσως περίμενε όταν την έκανε και μάλλον θα έχει να κάνει με τις αποτιμήσεις που έχουν διαμορφωθεί και το πόσο έχουν πιεστεί οι άλλες μετοχές. Αμετάβλητη στα 1,7240 ευρώ με όγκο 896 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Από νωρίς έδειχνε αδύναμη και με το που γύρισαν τα ευρωπαϊκά και έχασε μέρος της ανόδου το Χ.Α πήγε στο -2,5%. Αργότερα πήγε ακόμα χαμηλότερα. Στα 1,3760 ευρώ και στο -3,51%.

FOURLIS: Εμφανέστατη η αδυναμία και δεν μπορεί να παραμείνει πάνω από τα 3 ευρώ, όσο και αν το προσπαθούν. Προφανώς και έχει ακόμα πωλητή. Στα 2,9650 ευρώ και στο -1,82%.

ΕΧΑΕ: Και εδώ με το ζόρι βγαίνει η κίνηση.

ΦΒΜΕΖΖ: Έκανε ένα πακέτο λίγο μετά το άνοιγμα 3,18 εκατ. τεμαχίων στα 0,05 ευρώ ανά μετοχή και ήταν λες και έδωσαν το σύνθημα ότι τέλειωσε ο πωλητής. Ανέπνευσε πάντως η μετοχή μετά τη μεγάλη πίεση που της ασκήθηκε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά δεν έκανε και εντυπωσιακή κίνηση. Τον όγκο επίσης δεν τον λες χαμηλό.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πάλι τα ίδια! Με λίγα κομμάτια λίγο πριν το κλείσιμο την πήγαν χαμηλό ημέρας και στα 3,80 ευρώ όταν το υψηλό ήταν στα 3,9450 ευρώ. Πήραν κάποια οι αγοραστές μέχρι τα 3,86 ευρώ και αμέσως πούλησαν κάποιοι στα 3,80 ευρώ. Μπήκαν κάποιες καλές εντολές αγοράς στο τέλος, αλλά θα μπορούσε να είχε κλείσει καλύτερα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Καλή και σήμερα η συμπεριφορά της μετοχής. Ας ελπίσουμε πως θα συνεχίσει και θα δώσει επιτέλους την ανοδική διάσπαση. Στα 1,81 ευρώ και στο +2,55%.

AVE: Νέα αύξηση κεφαλαίου αλλά και ανάληψη δανείων από τον βασικό μέτοχο. Με υψηλή τιμή διάθεσης, 1 ευρώ οι νέες μετοχές και κλείσιμο στα 0,4380 ευρώ.

ΚΡΕΚΑ: Τρίτο συνεχόμενο limit up. Η εταιρεία έχει ενημερώσει για τις συζητήσεις με doValue από όταν δημοσίευσε αποτελέσματα χρήσης 2021, αλλά έκτοτε δεν υπάρχει κάποια άλλη ενημέρωση, εκτός από τις φήμες που κυκλοφορούν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης