Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Δύση πέταξε στα σκουπίδια τις Αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου - Η Ρωσία είναι αξιόπιστη

Putin: Η Δύση πέταξε στα σκουπίδια τις Αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου - Η Ρωσία είναι αξιόπιστη
Putin: «Οι δυτικοί πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται καν για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των απλών ανθρώπων, κυρίως στην Ευρώπη, για να μην αναφέρουμε «πράγματα όπως η τήρηση των αρχών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου - απλώς πετιούνται στα σκουπίδια»

Οι δυτικές χώρες έχουν πετάξει «στα σκουπίδια» τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και προσπαθούν να περιορίσουν την ανάπτυξη της ρωσικής μεταλλουργίας με κυρώσεις, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin τη Δευτέρα σε μια συνάντηση για την κατάσταση σχετικά με τη μεταλλουργική βιομηχανία.
Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Ρωσία παραμένει αξιόπιστος προμηθευτής για ευσυνείδητους εταίρους, ανεξάρτητα από «πολιτικά προβλήματα», ενώ τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί η εγχώρια ζήτηση για μεταλλουργικά προϊόντα μέσω της κατασκευής κατοικιών και της υλοποίησης μεγάλων έργων υποδομής.
Στη συνάντηση, ο Manturov σημείωσε πως υπάρχει πτώση της χρήσης μεταλλουργικών ικανοτήτων στο 80% και μείωση των εξαγωγών κατά 20% και πρότεινε μια σειρά λύσεων - για παράδειγμα, για τη μείωση της δημοσιονομικής επιβάρυνσης και να διευθετηθεί η δυνατότητα αγορών στο Δημόσιο Αποθεματικό. Ωστόσο, στο ανοιχτό μέρος της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος δεν μίλησε υπέρ ή κατά καμίας από αυτές τις πρωτοβουλίες.

Το TASS αναφέρει τα όσα συζητήθηκαν με τον επικεφαλής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου:

Για τις αντιρωσικές κυρώσεις

Οι Ρώσοι μεταλλουργοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν περιορισμούς στη δουλειά τους στις ξένες αγορές, οι οποίοι αποτελούν «ξεκάθαρες εκδηλώσεις αθέμιτου ανταγωνισμού». Πρόκειται για προσπάθειες της Δύσης να συγκρατήσει τις ρωσικές επιχειρήσεις ως έναν από τους ηγέτες της παγκόσμιας μεταλλουργίας και να αναδιανείμει τις αγορές υπέρ τους.
Οι κυρώσεις δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικότητες της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομίας, αλλά υιοθετήθηκαν «για χάρη των πολιτικών συμφερόντων, επιπλέον, των σημερινών, καιροσκοπικών». Κατά την αποδοχή τους, η Δύση δεν έλαβε υπόψη «ακόμη και τις προφανείς, κατανοητές συνέπειες», συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του κόστους των οικοδομικών υλικών στην παγκόσμια αγορά και την ώθηση του παγκόσμιου πληθωρισμού γενικά.

Σχετικά με τις αρχές του ΠΟΕ

Οι δυτικοί πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται καν για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των απλών ανθρώπων, κυρίως στην Ευρώπη, για να μην αναφέρουμε «πράγματα όπως η τήρηση των αρχών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου - απλώς πετιούνται στα σκουπίδια». Ορισμένοι δυτικοί εταίροι «δεν θέλουν καν να θυμούνται πια αυτές τις αρχές - Είναι τελείως ντροπιαστικό να μιλάμε για αυτό».

Σχετικά με τους καλόπιστους συνεργάτες

Η Ρωσία θα είναι πάντα ένας υπεύθυνος εξαγωγέας μεταλλουργικών προϊόντων "ανεξάρτητα από τυχόν πολιτικά προβλήματα του σήμερα":
"Για όσους τείνουν προς την κερδοφόρα, προβλέψιμη επιχειρηματική συνεργασία, θα είμαστε επίσης αξιόπιστοι εταίροι.
Αλλά δεν θα εργαστούμε εις βάρος μας με αυτούς που είναι ξεκάθαρα εχθρικός απέναντί ​​μας».

Σχετικά με την εγχώρια ζήτηση

Οι αρχές και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στην κάλυψη της εγχώριας ζήτησης για μεταλλουργικά προϊόντα.
Μιλάμε όχι μόνο για σταθερές προμήθειες, αλλά και για αύξηση του όγκου τους, για αυξανόμενη ζήτηση, πρωτίστως «με την αύξηση του όγκου κατασκευής κατοικιών, βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων, μέσω της εφαρμογής μεγάλων προγραμμάτων ανάπτυξης υποδομών - σιδηρόδρομοι, γέφυρες και υπερβάσεις, και άλλα κεφαλαιουχικά αντικείμενα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης