Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι κλοπές ηλεκτρικής ενέργειας έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ - Τι συμβαίνει

Βρετανία: Οι κλοπές ηλεκτρικής ενέργειας έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ - Τι συμβαίνει
Ο μέσος ετήσιος λογαριασμός φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε από 1.400 λίρες τον Οκτώβριο του 2021 σε 2.000 λίρες.
Σχετικά Άρθρα
Μπροστά σε ένα πρόβλημα, που ενδεχομένως δεν έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν βρίσκονται οι αρχές στη Βρετανία.
Ένα πρόβλημα που περισσότερο φέρνει σε ελληνικές πρακτικές, παρά βρετανικές.
Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών ένας αριθμός ρεκόρ πολιτών έκλεψε ρεύμα στην Αγγλία και την Ουαλία το 2021.

Χιλιάδες αναφορές στην αστυνομία

Οι αστυνομικές αρχές της έλαβαν 3.600 αναφορές για «παράνομη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας» τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο του 2022.
Δηλαδή αύξηση 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη των καταγραφών το 2013.

Εκτινάχθηκε το κόστος ενέργειας

Ο μέσος ετήσιος λογαριασμός φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε από 1.400 λίρες τον Οκτώβριο του 2021 σε 2.000 λίρες, αφού η κυβέρνηση κατάργησε ένα ανώτατο όριο τιμών, το οποίο περιόριζε το ποσό που οι προμηθευτές μπορούσαν να χρεώσουν τους πελάτες.
Μια άλλη άνοδος στις τιμές αναμένεται τον Οκτώβριο του 2022.
Αρχικά προβλεπόταν ότι οι μέσοι λογαριασμοί ενέργειας θα μπορούσαν να φτάσουν τις 2.800 λίρες το φθινόπωρο, αλλά η τελευταία πρόβλεψη είναι για 3.358 λίρες.

Ο Rishi Sunak υπόσχεται να καταργήσει τον ΦΠΑ στους λογαριασμούς καυσίμων

Τον περασμένο μήνα, ο πρώην υπουργός οικονομικών Rishi Sunak, ο οποίος μάχεται την Υπουργό Εξωτερικών Liz Truss για να γίνει ο νέος ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος, υποσχέθηκε να καταργήσει τον ΦΠΑ στους λογαριασμούς καυσίμων το επόμενο έτος, εάν γίνει πρωθυπουργός.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με το ανώτατο όριο τιμών να αναμένεται να αυξηθεί πάνω από τις 3.000 λίρες τον Οκτώβριο, θα προχωρήσω αμέσως στην κατάργηση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς ενέργειας για το επόμενο έτος, εξοικονομώντας στο μέσο νοικοκυριό 160 λίρες».

Η Truss δεν ανοίγει τα χαρτιά της

Η Truss δεν έχει διευκρινίσει συγκεκριμένα μέτρα για την κρίση στο κόστος ζωής, αλλά ανέφερε: «Ως Πρωθυπουργός, θα χρησιμοποιούσα έναν έκτακτο προϋπολογισμό για να ξεκινήσω το σχέδιό μου να αναπτύξω την οικονομία μας και να προσφέρω άμεση βοήθεια σε ανθρώπους που αγωνίζονται με τους λογαριασμούς τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης