Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική Τράπεζα: Με 7,75% άνοιξε το βιβλίο προσφορών του Senior preferred 400 ή 500 εκατ.

Εθνική Τράπεζα: Με 7,75% άνοιξε το βιβλίο προσφορών του Senior preferred 400 ή 500 εκατ.
Tην έκδοση διαχειρίζονται οι επενδυτικές τράπεζες BofA Securities, Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI- Intesa Sanpaolo, Nomura και UBS Investment Bank
Σχετικά Άρθρα

(upd) Με αρχικό επιτόκιο 7,75% άνοιξε το βιβλίο προσφορών της Εθνικής Τράπεζας για το 5τες ομολόγο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας την πρωϊνή αναφορά του bankingnews για επιτόκιο μεταξύ 7,5-8%.
Η Εθνική, με την έκδοση καλύπτει πλήρως τις υποχρεώσεις ΜREL για τα για το 2022. Ανάδoχοι της έκδοσης είναι η ΒOFA, Goldman Sachs, Imi- Intesa sao paolo, Nomura και UBS.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Άνοιξε σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2022, το βιβλίο προσφορών της Εθνικής Τράπεζας για την έκδοση πενταετούς Senior Preffered ομολόγου, ύψους 400 ή 500 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές από την αγορά ομολόγων, το επιτόκιο του ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας θα κυμανθεί μεταξύ 6,6% με 6,8% και για άλλους 7,5% - 8% ενώ το επιτόκιο εκτιμάται ότι, κινηθεί χαμηλότερα εφόσον σημειωθεί ζήτηση και αποφασιστεί μεγαλύτερη έκδοση, δηλαδή 500 εκατ. ευρώ.
Πρόσφατα, σε ανάλογο ομόλογο της Alpha bank, η τελική απόδοση κινήθηκε στο 7,25% ενώ εκδόσεις μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών με  επενδυτική βαθμίδα είχαν επιτόκιο 6% και άνω.
Εξάλλου, το υφιστάμενο Senior preffered της Εθνικής, λήξεως 2029, με κουπόνι 8,25% εμφάνιζε χθες απόδοση 8,39%.

Χθες η Εθνική Τράπεζα έδωσε την εντολή να διαχειριστούν την έκδοση οι επενδυτικές τράπεζες BofA Securities, Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI- Intesa Sanpaolo, Nomura και UBS Investment Bank, οι οποίες ξεκίνησαν και τις παρουσιάσεις σε ξένους επενδυτές.
Η έκδοση, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει λάβει αξιολόγηση Ba3 από την Μoody’s προοπτική θετική και Β+ από την Fitsch, προοπτική σταθερή.
Τα χαρακτηριστικά της έκδοσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της παρουσίασης της Εθνικής πρός τους επενδυτές είναι διάρκεια πέντε ετών με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν το πέρας των πρώτων τεσσάρων ετών, δηλαδή τύπου 5NC4 και εντάσσεται στο χρηματοδοτικό σχέδιο της ΕΤΕ για την ενίσχυση των κεφαλαίων για την κάλυψη των υποχρεώσεων για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων – MREL.
H Eθνική Τράπεζα καλύπτει άνετα το όριο υποχρεώσεων που θέτει ο επόπτης για τις ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων ( 14,79% για το 2022 ) ενώ η Τράπεζα δύναται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκπλήρωση του τελικού στόχου του επόπτη (μέχρι το 2025).
Στο διεθνές ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας, η μικρότερη συμμετοχή κάθε επενδυτή είναι 100 χιλ ευρώ + 1000 ευρώ και δικαίωμα συμμετοχής έχουν επενδυτές οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως επαγγελματίες ή οι επενδυτές που διαθέτουν πρόσβαση σε ελληνική χρηματιστηριακή. 
seniornbg.png
Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης