Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα επιμένει: Ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκη είναι η κρίση στην Ουκρανία, μπορεί να λυθεί με διαπραγματεύσεις

Η Κίνα επιμένει: Ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκη είναι η κρίση στην Ουκρανία, μπορεί να λυθεί με διαπραγματεύσεις
«Ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκη μπορεί να είναι η κρίση, πρέπει να επιλυθεί με διαπραγματεύσεις και μόνο με την πολιτική», δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών 
Ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκη μπορεί να είναι η σύγκρουση στην Ουκρανία, πρέπει να επιλυθεί σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Qin Gang κατά τη συνάντηση με τους ομολόγους του των χωρών της Κεντρικής Ασίας στο Σι Αν στη βορειοδυτική Κίνα.
«Ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκη μπορεί να είναι η κρίση, πρέπει να επιλυθεί με διαπραγματεύσεις και μόνο με την πολιτική», δήλωσε ο Gang σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Πρόσθεσε πως «το σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο και οι περίπλοκοι πραγματικοί λόγοι έχουν κάνει την ουκρανική κρίση να εξελιχθεί στο σημερινό στάδιο».
«Η Κίνα και οι χώρες της Κεντρικής Ασίας έχουν παρόμοιες απόψεις και θέσεις για την ουκρανική κρίση», σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των κρατών της Κεντρικής Ασίας, προκειμένου να επιτευχθεί ένας «κοινός παρονομαστής» για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Στις 26-27 Απριλίου, ο Qin Gang συμμετείχε στην 4η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Κίνας και πέντε κρατών της Κεντρικής Ασίας (Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν και Ουζμπεκιστάν).
Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, οι κορυφαίοι διπλωμάτες αντάλλαξαν απόψεις για πιεστικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης