Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατοχύρωση κερδών στις ευρωπαϊκές αγορές, κοντά στα υψηλά - Στο +0,18% ο DAX

Κατοχύρωση κερδών στις ευρωπαϊκές αγορές, κοντά στα υψηλά - Στο +0,18% ο DAX
Kατοχύρωση κερδών μετά τα νέα ρεκόρ της Πέμπτης
(upd) Σε κατοχύρωση των κερδών τους προχώρησαν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα νέα ρεκόρ της Πέμπτης.
H εβδομάδα σημαδεύτηκε από τις αποφάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, με την SNB της Ελβετίας να αιφνιδιάζει τις αγορές, ανοίγοντας τον κύκλο της μείωσης των επιτοκίων.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο +0,18%, στις 18.212 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκη 0,61%, στις 7.930 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.151 με πτώση 0,34%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε οριακές μεταβολές, στις 34.343 μονάδες. 

Βελτίωση για τον Ifo στη Γερμανία

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, βελτίωση συνεχίζει να καταγράφει το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε σε 87,8 έναντι 85,5 τον Φεβρουάριο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις.
Ο δείκτης τρέχουσας εκτίμησης αυξήθηκε στο 88,1 τον Μάρτιο από 86,9 προηγουμένως, ενώ ο δείκτης προσδοκιών αυξήθηκε στο 87,5 από 84,1 τον Φεβρουάριο.

Τριγμοί στην Ασία, τι φοβάται η Κίνα

Πτώση σημείωσαν την Παρασκευή οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με την Κίνα να ηγείται των απωλειών, λόγω των φόβων για περισσότερες ρυθμιστικές αντιδράσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ το ράλι του ιαπωνικού Nikkei 225 εξαντλήθηκε μετά τα ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό.
Οι παγκόσμιες αγορές αιφνιδιάστηκαν από την απροσδόκητη μείωση των επιτοκίων από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε μεγάλες ροές προς το δολάριο, πιέζοντας τα περιουσιακά στοιχεία με γνώμονα τον κίνδυνο εκτός των ΗΠΑ.
Οι ασιατικές αγορές αδιαφόρησαν σε μεγάλο βαθμό για τα ρεκόρ της Wall Street.

 Πτώση στην Κίνα

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά 0,8%.
Οι απώλειες στις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας και της ηπειρωτικής χώρας παρέσυραν τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σε πτώση 2,2%.
Οι κινεζικές τεχνολογικές μετοχές κλονίστηκαν από τους φόβους για νέες αμερικανικές κυρώσεις, αφού κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου υπέδειξε ότι η SMIC- η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ της χώρας- μπορεί να παραβίασε την αμερικανική εμπορική νομοθεσία κατά την κατασκευή ενός επεξεργαστή για ένα τηλέφωνο-ναυαρχίδα της Huawei.
Η SMIC, επίσημα γνωστή ως Semiconductor Manufacturing International, υποχώρησε πάνω από 5% στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ, με τις απώλειες της εταιρείας κατασκευής τσιπ να διαχέονται σε ευρύτερες μετοχές τεχνολογίας.
Το κλίμα απέναντι στην Κίνα κλονίστηκε επίσης από αναφορές για ένα νέο νομοσχέδιο των ΗΠΑ που θα περιορίζει τις επενδύσεις σε κινεζικές μετοχές από αμερικανικές εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων.
Μια τέτοια κίνηση παρουσιάζει δραστική μείωση των ροών ξένων κεφαλαίων προς τη χώρα, σύμφωνα με το Investing.com.
Ταυτόχρονα, δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι Κινέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με φορείς διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων της ηπειρωτικής χώρας σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η εποπτεία των εταιρειών από το Πεκίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης