Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθησυχάζει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας - Δεν υπάρχουν ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Καθησυχάζει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας - Δεν υπάρχουν ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Ο IAEA συνεχίζει να ζητά ακραία αυτοσυγκράτηση από όλους και επαναλαμβάνει ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν στόχο σε στρατιωτικές συγκρούσεις
Δεν υπάρχουν ζημιές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μετά τις νυχτερινές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, επιβεβαίωσε σήμερα 19/4 ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (IAEA).
«Η IAEA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν», ανέφερε ο οργανισμός στο X.
Ο γενικός διευθυντής Rafael Grossi συνεχίζει να ζητά ακραία αυτοσυγκράτηση από όλους και επαναλαμβάνει ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν στόχο σε στρατιωτικές συγκρούσεις, πρόσθεσε.
Επίσης επιβεβαίωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση πολύ στενά.

Δεν έχει αναλάβει την ευθύνη το Ισραήλ

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πλήγμα εντός του Ιράν, σύμφωνα με αμερικανικά και ιρανικά μέσα ενημέρωσης, αλλά καμία από τις αναφορές δεν εντόπισε τους στόχους.
Το χτύπημα ήρθε ως απάντηση στην άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.
Ανώνυμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο CBS News και στο ABC News ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους για να χτυπήσει το Ιράν.
Η επίσημη κρατική τηλεόραση του Ιράν επιβεβαίωσε «τεράστιες εκρήξεις» στην κεντρική επαρχία Ισφαχάν, αλλά σημείωσε ότι καμία πυρηνική εγκατάσταση δεν επηρεάστηκε ή στοχοποιήθηκε.
Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr μετέδωσε ότι τρία drones καταστράφηκαν στον ουρανό πάνω από την επαρχία Ισφαχάν.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει ακόμη την αναφερόμενη επίθεση, αλλά είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνάντηση ασφαλείας στο υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ.
Το Ιράν εξαπέλυσε το Σάββατο αεροπορική επίθεση στο Ισραήλ ως αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή της 1ης Απριλίου στο διπλωματικό του συγκρότημα στη συριακή πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτόξευσε περισσότερα από 300 drones και πυραύλους, με σχεδόν όλους να αναχαιτίζονται από τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ και των συμμάχων του – των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το Ισραήλ δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για το χτύπημα, αλλά έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους σε ολόκληρη τη Συρία τους τελευταίους μήνες.
Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν ότι είχαν ρόλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης