Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το άτρωτο ρωσικό σύστημα EW προστατεύει τα βαριά φλογοβόλα TOS Solntsepyok από τις επιθέσεις ουκρανικών drones

Το άτρωτο ρωσικό σύστημα EW προστατεύει τα βαριά φλογοβόλα TOS Solntsepyok από τις επιθέσεις ουκρανικών drones
Έως έξι ουκρανικά drones First Person View (FPV) προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταστρέψουν το όχημα Solntsepyok για τουλάχιστον έξι ώρες
Το συγκρότημα φορητών ηλεκτρονικού πολέμου (EW) Volnorez (Breakwater) προστάτευσε το ρωσικό μη επανδρωμένο βαρύ σύστημα φλογοβόλων TOS Solntsepyok από επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είπε στο Sputnik ο κατασκευαστής του συστήματος Stanislav.
Έως έξι ουκρανικά drones First Person View (FPV) προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταστρέψουν το όχημα Solntsepyok για τουλάχιστον έξι ώρες αφού οι Ρώσοι στρατιώτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά το TOS «στο ανοιχτό πεδίο» λόγω δυσλειτουργίας, είπε ο Stanislav.
 Το σύστημα Volnorez παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Διεθνές Στρατιωτικό και Τεχνικό Φόρουμ Στρατού 2023 στην Kubinka έξω από τη Μόσχα.
Το σύστημα είναι ευρέως γνωστό για τα αρθρωτά χαρακτηριστικά του, πράγμα που σημαίνει ότι το Volnorez μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις συχνότητες που είναι απαραίτητες για την καταστολή των εχθρικών drones FPV σε έναν δεδομένο τομέα της πρώτης γραμμής σε πραγματικό χρόνο.
Το όπλο λειτουργεί όπως ένα συμβατικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS), αλλά εκτοξεύει ρουκέτες 220 mm (173-217 kg) που περιέχουν ένα εκρηκτικό μείγμα καυσίμου-αέρα που παράγει ακραία θερμότητα έως και 3.000 βαθμούς Κελσίου

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης