Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ambrosia Capital: Περιθώριο ανόδου έως 41% για τις ελληνικές τράπεζες – 4 buy και νέες τιμές στόχοι

Ambrosia Capital: Περιθώριο ανόδου έως 41% για τις ελληνικές τράπεζες – 4 buy και νέες τιμές στόχοι
Σχετικά Άρθρα
Περιθώριο ανόδου έως 41% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών εντοπίζει η Ambrosia Capital και σύμφωνα με σημερινή της έκθεση, επαναλαμβάνει τη σύσταση αγοράς και για τις 4 συστημικές, ενώ δίνει υψηλότερες τιμές στόχους.
Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Ambrosia Capital, Osman Memisoglu, επαναλαμβάνει τη θετική του στάση και για τις 4 συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα.
Μετά από ένα μεγάλο ράλι το 2023 και μία άνοδο 20% το 2024 μέχρι το Φεβρουάριο οι τράπεζες πρόσφατα υπο-απέδωσαν έναντι των βασικών ευρωπαϊκών ομοειδών της περιφέρειας και ευρωπαϊκών τραπεζών γενικότερα λόγω αύξησης της φημολογίας για τα μερίσματα.
Ωστόσο οι Ευρωπαϊκές φαίνεται να ωφελούνται από την φιλική για την αγορά νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και των προσδοκιών ανάκαμψης της δραστηριότητας των κεφαλαιαγορών.
Περιμένει πως οι ελληνικές τράπεζες θα εισέλθουν ξανά στο μονοπάτι της επανα-τιμολόγησης καθώς τα θεμελιώδη είναι δυνατά.
Επιπλέον πιστεύει πως η διανομή μερισμάτων για πρώτη φορά από το 2008 πλησιάζει και θα στηρίξει την αύξηση της επενδυτικής βάσης.
Η νέα τιμή στόχος για την Εθνική Τράπεζα είναι τα 10,10 ευρώ από 7,95 ευρώ, για την Eurobank τα 2,70 ευρώ από 2,05 ευρώ, για την Πειραιώς τα 5,30 ευρώ από 3,95 ευρώ και για την Alpha Bank τα 2,15 ευρώ από 1,90 ευρώ.
ambrosia.jpg
Η πρόσφατη ροή ειδήσεων και η καθοδήγηση από τις τράπεζες κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων για τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2023 υποδηλώνουν
ότι οι πληρωμές μερισμάτων θα ξεκινήσουν φέτος, για πρώτη φορά από το 2008, για τις ελληνικές τράπεζες.
Η Ambrosia Capital αναμένει ότι η απόδοση των μερισμάτων θα ανέλθει σε επίπεδα αντίστοιχα των ευρωπαϊκών, ανοίγοντας το δρόμο για αύξηση των μερισματικών αποδόσεων, από 3,5% για το 2023 σε 9,5% κατά μέσο όρο για το 2026.
Η έναρξη της διανομής μερισμάτων δεν θα αυξήσει μόνο την επενδυτική βάση για τις τράπεζες με την προσθήκη εισοδήματος κεφαλαίων, αλλά θα χρησιμεύσει και ως σφραγίδα έγκρισης από την άποψη της ποιότητας των κεφαλαίου και, ως εκ τούτου, θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της επενδυτικής βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης