Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιδρομή Ρωσίας στο Κίεβο – Σοβαρές ζημιές σε θερμοηλεκτρικά εργοστάσια και ενεργειακές υποδομές

Επιδρομή Ρωσίας στο Κίεβο – Σοβαρές ζημιές σε θερμοηλεκτρικά εργοστάσια και ενεργειακές υποδομές
Ουκρανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για εκρήξεις και σε άλλες πόλεις
(upd) Σοβαρές ζημιές σε δώδεκα κρίσιμες εγκαταστάσεις και υποδομές προκάλεσε η ισχυρή επιδρομή με πυραύλους και drones της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, και ιδιαίτερα κατά του Κιέβου και του Lviv στα δυτικά της χώρας.
Το Κίεβο ανακοίνωσε πως από τη ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε τρεις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της σοβιετικής εποχής.
«Άλλη μια τεράστια επίθεση στην ενεργειακή μας βιομηχανία!» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram, ο υπουργός Ενέργειας German Galushchenko, ο οποίος υποστήριξε πως στοχοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές Poltava, Kirovohrad, Zaporizhzhia, Lviv, Ivano-Frankivsk και Vinnytsia.
Ο Galushchenko δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στις υποδομές που επλήγησαν.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά πυραυλικών χτυπημάτων στην περιοχή του εργοστασίου επισκευής αυτοκινήτων Darnitsky και στο εργοστάσιο αεροσκαφών Antonov στη περιοχή του Κιέβου.
Όπως έγινε γνωστό, από τις πολύ ισχυρές εκρήξεις, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην περιοχή του Κιέβου και ένας τραυματίστηκε στην περιοχή Kirovohrad, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ihor Klymenko, ο οποίος υποστήριξε πως 350 πυροσβέστες επιχειρούν για να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε πολλές ενεργειακές εγκαταστάσεις, σε 30 σπίτια, σε οχήματα δημόσιας μεταφοράς, σε αυτοκίνητα και σε έναν πυροσβεστικό σταθμό.

Επίθεση και στο Lviv

Πάντως, ουκρανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για εκρήξεις και σε άλλες πόλεις στην Ουκρανία, και ιδιαίτερα στα δυτικά τμήματα της χώρας, στο Lviv, όπου όπως έγινε γνωστό, επιχείρησε η αντιαεροπορική άμυνα.
O κυβερνήτης του Lviv, Maksym Kozytskyi είπε ότι η Ρωσία επιτέθηκε σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου στην περιοχή του στα δυτικά της χώρας.

Καταρρίψαμε 39 από τους 55 πυραύλους λένε οι Ουκρανοί

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας υποστήριξε ότι κατέρριψε 39 από τους 55 πυραύλους και 20 από τα 21 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης