Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμοκάπηλοι ασκούν πιέσεις για χτυπήματα Ουκρανών στη Ρωσία με όπλα ΗΠΑ – Τι λέει ο Αμερικανός αρχιστράτηγος

Πολεμοκάπηλοι ασκούν πιέσεις για χτυπήματα Ουκρανών στη Ρωσία με όπλα ΗΠΑ – Τι λέει ο Αμερικανός αρχιστράτηγος
Ο Αμερικανός αρχιστράτηγος δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει τις δυνατότητες να χτυπήσει εντός της Ρωσίας, οι οποίες δεν παρέχονται από τις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Charles Brown δήλωσε ότι Αμερικανοί οι στρατιωτικοί διοικητές θα συζητήσουν τους περιορισμούς στη χρήση αμερικανικών όπλων για πλήγματα εντός της Ρωσίας, παρόλο που η Ουκρανία έχει και άλλες δυνατότητες να το κάνει.
«Αυτό που προσπαθούμε, είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί, να επικεντρωθεί στη μάχη και να μπορεί να χρησιμοποιήσει όχι μόνο αυτά που παρέχουμε εμείς, αλλά αυτά που δίνουν και οι άλλοι για να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό τους και να έχει αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης», είπε σε εκδήλωση στο Ατλαντικό Συμβούλιο.
Ο Brown είπε ότι η Ουκρανία έχει τις δυνατότητες να χτυπήσει εντός της Ρωσίας, οι οποίες δεν παρέχονται από τις ΗΠΑ.
«Έχετε δει ότι έχουν επιτεθεί και στη Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να έχουμε διάλογο για αυτό», είπε.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin τόνισε ότι Ουάσινγκτον και Κίεβο θα πρέπει να επικεντρωθούν στις μάχες και όχι σε χτυπήματα εντός της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το Politico, μια ομάδα αμερικανών βουλευτών απαιτεί από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden να εξουσιοδοτήσει την Ουκρανία να πραγματοποιήσει χτυπήματα στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov παρατήρησε ότι υπάρχουν πολλά θερμοκέφαλοι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ που θα ήθελαν να συνεχίσουν να πυροδοτούν εντάσεις σύμφωνα με την εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον που στοχεύει στη συνέχιση του πολέμου μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης