Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strana (Ουκρανικό ΜΜΕ): Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αποκαλύπτουν ότι δεν υπάρχει γραμμή άμυνας στο Kharkiv

Strana (Ουκρανικό ΜΜΕ): Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αποκαλύπτουν ότι δεν υπάρχει γραμμή άμυνας στο Kharkiv
Η ανταλλαγή κατηγοριών
Ένας εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και οι αρχές της περιοχής του Kharkiv αντάλλαξαν κατηγορίες στο πλαίσιο της επίθεσης των ρωσικών στρατευμάτων, γράφει το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
Όπως σημειώνει, ένας Ουκρανός αξιωματικός που υπηρετεί στον τομέα του Kharkiv δήλωσε στα κοινωνικά δίκτυα για την απουσία οχυρώσεων και ναρκοπεδίων στην «πρώτη γραμμή» άμυνας, γι' αυτό και τα ρωσικά στρατεύματα «μπήκαν ελεύθερα» σε ολόκληρη τη συνοριακή γραμμή.
Το χαρακτήρισε αποτέλεσμα «εσκεμμένης δολιοφθοράς» ή «παράλογης κλοπής» από τις αρχές.
Στη συνέχεια, ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Kharkiv, Roman Semenukha, δημοσίευσε μια ανάρτηση στην οποία αποκάλεσε τέτοιες δηλώσεις «παραπληροφόρηση».
«Οι οχυρώσεις που κατασκευάστηκαν από την περιφερειακή διοίκηση στηρίζουν την άμυνα», τόνισε ο Semenukha.
Διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν στις δημόσιες σελίδες του Kharkiv ότι ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής, Oleg Sinegubov, εγκατέλειψε το Kharkiv εν μέσω της ρωσικής επίθεσης.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η περιφερειακή ηγεσία βρίσκεται στην πόλη σε πλήρη ισχύ και εκτελεί τα καθήκοντα που έχουν τεθεί από «την πολιτική ηγεσία της χώρας και το γενικό επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας».
Όπως είπε ο Zelensky, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, στην περιοχή του Kharkiv, ορισμένα χωριά κοντά στα ρωσικά σύνορα βρέθηκαν σε ζώνη μάχης και οι «αμυντικές μάχες» συνεχίζονται κατά μήκος ενός σημαντικού τμήματος της ουκρανικής συνοριακής λωρίδας. Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναγνώρισε τη δύσκολη επιχειρησιακή κατάσταση στην κατεύθυνση του Kharkiv και σημείωσε την «τακτική επιτυχία» των ρωσικών στρατευμάτων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε προηγουμένως ότι μονάδες της ομάδας στρατευμάτων του Βορρά προχώρησαν στα βάθη της άμυνας του εχθρού μέσα σε 24 ώρες και απελευθέρωσαν τους οικισμούς Gatishche, Krasnoe, Morokhovets και Oleynikovo στην περιοχή Kharkiv.
Επίσης απελευθερώθηκαν τα χωριά Borisovka, Ogurtsovo, Pletenevka, Pylnaya και Strelechya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης