Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος» με Κίνα για τα ηλεκτρικά οχήματα - Δασμοί έως 38% από ΕΕ

«Πόλεμος» με Κίνα για τα ηλεκτρικά οχήματα - Δασμοί έως 38% από ΕΕ
Οι δασμοί της ΕΕ για τις εισαγωγικές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων φτάνουν το 38%
Σχετικά Άρθρα
Υψηλότερους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω απειλής για «οικονομική ζημία» στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Σε ανακοίνωσή της, η ΕΕ ανέφερε ότι επιβάλλει δασμό 38,1% στους παραγωγούς ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) που δεν συνεργάστηκαν με την έρευνά της και χαμηλότερο δασμό 21% στους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην ασιατική χώρα που συμμορφώθηκαν αλλά δεν έχουν υποβληθεί σε «δειγματοληψία».
Ο κύριος κινεζικός παραγωγός BEV BYD χτυπήθηκε με δασμό 17,4%, ενώ η Geely επιβαρύνθηκε με δασμό 20%. Η ΕΕ επέβαλε επίσης τον δασμό 38,1% στην αυτοκινητοβιομηχανία SAIC. Και οι τρεις παραγωγοί υποβλήθηκαν σε δειγματοληψία στο πλαίσιο της έρευνας της ΕΕ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε προκαταρκτική βάση, η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αλυσίδα αξίας των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες στην Κίνα «επωφελείται από αθέμιτες επιδοτήσεις» και δήλωσε ότι είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να επιβάλει «προσωρινούς αντισταθμιστικούς δασμούς» στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες από την Κίνα.
«Οι εισαγωγές επιδοτούμενων κινεζικών εισαγωγών σε τεχνητά χαμηλές τιμές αποτελεί επομένως απειλή σαφώς προβλέψιμης και επικείμενης ζημίας για τη βιομηχανία της ΕΕ», αναφέρει η Κομισιόν.
Η κινεζική Nio, ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΕ, δήλωσε ότι δεσμεύεται για «ακλόνητη» συνεχή δέσμευση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. «Είμαστε σθεναρά αντίθετοι στη χρήση αυξημένων δασμών ως στρατηγική για την παρεμπόδιση του κανονικού παγκόσμιου εμπορίου ηλεκτρικών οχημάτων. Η προσέγγιση αυτή εμποδίζει αντί να προωθεί την παγκόσμια προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση των εκπομπών και τη βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης