Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις Sarkozy: Μετά τις εκλογές στη Γαλλία θα επικρατήσει χάος

Προειδοποιήσεις Sarkozy: Μετά τις εκλογές στη Γαλλία θα επικρατήσει χάος
Ερωτηθείς για τον Bardella, ο Sarkozy είπε ότι ενώ «ξέρει να χειρίζεται τη γλώσσα του», θα πρέπει να «αναπληρώσει την έλλειψη εμπειρίας
Ο κεντροδεξιός πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Nicolas Sarkozy τάχθηκε κατά της απόφασης του σημερινού προέδρου Macron να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές λόγω της ήττας του από το Rassemblement National της Λεπέν στις ευρωεκλογές.
Οι Γάλλοι πολίτες θα ψηφίσουν για τη νέα σύνθεση του εθνικού κοινοβουλίου στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, με το νικητήριο κόμμα να επιλέγει τον νέο πρωθυπουργό. Σε περίπτωση νίκης του Rassemblement National (RN), το κόμμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι επικεφαλής της κυβέρνησης θα είναι ο Jordan Bardella, ο επικρατέστερος υποψήφιος του κόμματος στις ευρωεκλογές.
Την κίνηση Μακρόν για τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και πρόωρες εκλογές όμως δεν την υποστήριξαν όλοι.
«Αυτή η διάλυση αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη χώρα και για τον πρόεδρο», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche ο πρώην πρόεδρος Σαρκοζί (2007-2012) και μέλος του δεξιού κόμματος Les Répulicains.
«Για τη χώρα, που είναι ήδη κατακερματισμένη, διότι [αυτό] θα μπορούσε να τη βυθίσει στο χάος από όπου θα βγει με τη μεγαλύτερη δυσκολία», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για τον Bardella, ο Sarkozy είπε ότι ενώ «ξέρει να χειρίζεται τη γλώσσα του», θα πρέπει να «αναπληρώσει την έλλειψη εμπειρίας, αφού δεν έχει βρεθεί ποτέ σε θέση να διοικήσει κάτι», καθώς «είναι κάτω από 30 ετών».
Ο Sarkozy προειδοποίησε επίσης ότι «η συνάφεια των οικονομικών επιλογών του RN είναι σαφώς ένα θέμα βαθιάς ανησυχίας».
Σχολιάζοντας την απόφαση του Eric Ciotti να συμμαχήσει το κόμμα του, Les Républicains, με το Rassemblement National της Λεπέν -μια απόφαση που οδήγησε το κόμμα του να τον απομακρύνει από την ηγεσία, αν και αυτό ανατράπηκε γρήγορα από δικαστήριο του Παρισιού το βράδυ της Παρασκευής- ο Sarkozy είπε ότι ο Eric Ciotti θα έπρεπε πρώτα να είχε συμβουλευτεί τα μέλη του κόμματος οργανώνοντας μια ψηφοφορία.
«Το ζήτημα θα είχε τότε αποφασιστεί με ηρεμία και αδιαμφισβήτητα. Δεν θα υπήρχε άρνηση της δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

ww.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης